Obertura d’un punt de distribució de Rius de llibres a la Piscina de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla.

Es tracta d’una iniciativa conjunta entre l’Ajuntament de Girona i l’entitat Connexió Papyrus que té com a objectiu apropar els llibres i la lectura a llocs d’afluència ciutadana. En aquest cas, es trasllada el punt que hi havia al Campus de Montilivi de la UdG a la Piscina municipal de Santa Eugènia.

24/03/23

El projecte Rius de llibres ja compta, des d’avui, amb un espai de distribució de llibres de segona mà a la Piscina de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla. En aquest cas, s’ha decidit reubicar el punt que hi havia al Campus de Montilivi de la Unversitat de Girona i instal·lar-lo a la Piscina municipal. El punt de la Universitat tenia un baix nivell d’ús i el sector de Can Gibert-Santa Eugènia, no comptava encara amb cap punt. El punt que es disposa al Campus de Sant Domènech, situat a la biblioteca, es manté i té un bon nivell d’utilització. Per tant, es mantenen els sis els punts de distribució que hi ha a la ciutat: Estació d’autobusos, Centre Cultural La Mercè, GEiEG Sant Ponç, Campus de Sant Domènech, Mercat del Lleó i Piscina de Santa Eugènia – Can Gibert del Pla.

L’Ajuntament de Girona i l’entitat Connexió Papyrus són els impulsors de Rius de llibres, que té com a objectiu apropar els llibres i la lectura a llocs d’afluència ciutadana, allargant la vida útil dels llibres gràcies a la seva reutilització i distribució des de diversos espais de la ciutat. La proposta intenta adaptar els llibres que s’ofereixen a les característiques del lloc on s’ubica el punt.

“L'objectiu és posar els llibres a disposició de la ciutadania i promoure la lectura des de la visió de la reutilització d’un bé cultural com és el llibre”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que ha reforçat “la importància de garantir l’accés lliure i universal a la cultura, per fomentar el pensament crític entre la ciutadania i ajudar les persones a ser lliures”.

A principis d’any es va obrir un nou punt de distribució al Mercat del Lleó, que ha tingut molñt bona acollida i ha permés distribuir uns 1.300 llibres. En total, aquest primer trimestre s’han distribuït uns 6.000 llibres. Per tant, fins a la data, s’han lliurat mes de 60.000 llibres, tota una fita en la tasca de promoure el llibre i la lectura entre els ciutadans i ciutadanes de la ciutat.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona