Les Biblioteques de Girona conviden els lectors i lectores més joves a viatjar en el temps

Fins al 18 de setembre, els nens i nenes de 3 a 12 anys poden participar en el concurs “Un estiu històric”
Des que va arrencar la proposta el passat mes de juliol, ja hi han participat uns 350 infants

05/08/22

Les Biblioteques de Girona conviden els lectors i lectores més joves a viatjar en el temps aquest estiu en el marc del concurs “Un estiu històric”. Des de fa sis anys, les biblioteques públiques de la ciutat programen diverses activitats relacionades amb un eix temàtic d’interès durant el període vacacional escolar, per acostar els nens i nenes a la part més divertida i fresca de les biblioteques i promoure la lectura. Si l’any passat van viatjar entre llibres seguint les rutes traçades en un variat mapa literari, enguany podran emprendre un viatge en el temps per conèixer i gaudir dels grans períodes històrics de la humanitat. Des que va arrencar la proposta el passat mes de juliol, ja han participat al concurs uns 350 infants de la ciutat.

“Volem que els gironins i gironines sàpiguen, des de ben petits, que des de les biblioteques també es pot viatjar, ja sigui geogràficament, per conèixer nous indrets del món; literàriament, explorant diversos món lectors o, tal com podrà fer la mainada aquest estiu, a través del temps, per conèixer la història de la humanitat”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que ha animat els infants a “apropar-se a la biblioteca per explorar temps passats i viatjar per mons remots”.

Participar-hi és senzill. Només cal apuntar-se presencialment al concurs des de la biblioteca més propera o des de la bibliopiscina de La Devesa i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. A totes les persones inscrites se’ls lliurarà un quadern amb 15 reptes inspirats en cada edat històrica, i adequats a la seva franja d’edat, que podran anar complimentant fins al 18 de setembre. Cada biblioteca tindrà un espai reservat amb llibres i altres documents per ajudar a superar totes les proves.

Un cop l’infant hagi resolt tots els reptes, rebrà un obsequi i tindrà dret a participar en el sorteig d’un lot de llibres (pels de 3 a 6 anys), o d’una subscripció anual a la revista Cavall Fort (pels de 6 a 8 anys) o Petit Sàpiens (pels de 9 a 12 anys).

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona