L’Ajuntament de Girona obre la convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars per al curs 2022-2023

Els centres interessats a participar-hi tenen temps fins al 23 de juny per presentar la sol·licitud
L’objectiu de l’ajut, dotat amb 48.700 ¤, és finançar projectes o activitats que potenciïn les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat

08/06/22

L’Ajuntament de Girona ha obert la convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars corresponent al curs 2022-2023. L’objectiu d’aquests ajuts, adreçats als centres educatius de Girona, és finançar projectes o activitats que potenciïn les biblioteques escolars perquè puguin complir la seva funció com a facilitadores d’accés a la informació i de suport a l’aprenentatge i a la promoció lectora. La sol·licitud dels ajuts, emmarcats en el Programa de subvencions per als centres educatius de la ciutat, es podrà fer fins al 23 de juny.

Un any més, la convocatòria inclou tres línies de subvencions: per una banda, la dotació econòmica per a l’adquisició de fons per a la biblioteca escolar; per altra banda, la línia “Activa la biblioteca”, destinada a la millora i l’impuls de les biblioteques escolars com a espai d’aprenentatge i de suport a la docència, que mantenen la mateixa aportació econòmica que l’any anterior, i, per últim, la subvenció de biblioteques escolars obertes al barri, que té un caràcter biennal i aquest any es torna a convocar.

Per donar suport als centres educatius que volen impulsar una biblioteca escolar, el consistori els ofereix també l’assessorament per part de personal bibliotecari. Aquestes persones visitaran les escoles a principis i/o a finals de curs per conèixer la situació de la biblioteca escolar i per informar dels serveis que ofereix la biblioteca pública, com ara recursos educatius, visites, lots o el carnet. Durant el curs, el personal bibliotecari també podrà orientar i assessorar l’escola en la gestió i dinamització de la biblioteca escolar.

“Amb la convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars, continuem apostant per millorar les biblioteques escolars i és importantíssim continuar donant suport als centres de la ciutat per fer-ho possible”, ha subratllat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats.

En la mateixa línia, el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, ha assenyalat que “cal reconèixer l'esforç de la comunitat educativa per mantenir i ampliar aquest servei als centres i als barris, entenent l'educació com un tot, obrint les escoles a l'entorn i permetent que tothom s'hi pugui implicar. Un cop més, l'educació i la cultura de la mà, fent ciutadania”.

Podeu consultar les bases de la convocatòria i la documentació que cal adjuntar a la sol·licitud al web municipal Subvencions Biblioteques escolars

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona