Girona lliura els premis dels Jocs Florals de PrimÓria i dels concursos de Punts de Llibre i de Recomanacions LiterÓries

L’acte d’entrega a les obres guanyadores ha tingut lloc aquest matÝ a l’Auditori de Girona i ha comptat amb l’assistŔncia d’un miler de nens i nenes dels diferents centres escolars de la ciutat

19/05/22

L’Ajuntament de Girona ha lliurat un any mÚs els premis dels Jocs Florals de PrimÓria i del Concurs de Punts de Llibre de les escoles de la ciutat. L’entrega als treballs guanyadors ha tingut lloc aquest matÝ a l’Auditori de Girona, on han acudit un miler de nens i nenes dels diferents centres educatius participants. A mÚs, per primer cop, s’han lliurat els reconeixements del Concurs de Recomanacions LiterÓries.
Al 21Ŕ Concurs de Punts de Llibre, enguany s’han valorat les creacions inspirades en el lema “Viatges en el temps”, que serÓ la temÓtica de les activitats d'estiu de les biblioteques de Girona. Aquest any hi han participat 15 centres d'educaciˇ primÓria de la ciutat i s’hi han presentat 444 punts. Dels tres primers premis, se n’han editat 3.500 punts que es repartiran des de les biblioteques de Girona.
Els guanyadors i guanyadores de cicle inicial han estat els germans Aoulad de l’Escola Marta Mata, amb el primer i segon premi, A. Riera, de l’Escola Verd, que ha guanyat el tercer premi. Els premiats i premiades de cicle mitjÓ han estat A. Maestra, de l’Escola TaialÓ, amb el primer premi, i P. Bardalet i A. Ayats, de l’Escola Vedruna, amb el segon i tercer premi, respectivament. El primer premi de cicle superior ha estat per a E. Lara, de l’Escola Domeny; el segon per a J. Figueras, de l’Escola Vedruna, i el tercer per a D. Falguera, de l’Escola Marta Mata.
Pel que fa al nou Concurs de Recomanacions LiterÓries, en la categoria de faixa de llibre, el primer premi ha estat per G.Mora, de l’Escola Maristes; el segon premi per M. └lvarez, de l’Escola CassiÓ Costal, i el tercer per C. Joher, de l’Escola Verd. En la categoria de videorecomanacions, han estat guardonats i guardonades O.Torrellas, de l’Escola Verd; Ll. Altarriba, de l’Escola Domeny, i B. Lˇpez, de l’Escola Montfalgars, amb primer, segon i tercer premi respectivament.
Els premis dels Jocs Florals de PrimÓria i dels concursos de Punts de Llibre i de Recomanacions LiterÓries tenen com a objectiu estimular l’expressiˇ artÝstica i literÓria dels nens i nenes de les escoles de Girona. El jurat dels tres concursos el formen un ventall de persones relacionades amb l’educaciˇ, les biblioteques i el mˇn cultural, artÝstic i literari de la ciutat, a mÚs de membres de la Universitat de Girona i dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputaciˇ de Girona