Les biblioteques de Girona tornen A la carretera

Arriba el cicle de xerrades sobre viatges “A la carretera” organitzat per les Biblioteques de Girona i la llibreria Ulyssus

29/04/22

Les biblioteques de Girona, juntament amb la llibreria Ulyssus, conviden novament a la descoberta de diversos indrets del món de la mà de viatgers disposats a compartir les seves experiències de viatge i les seves reflexions sobre el fet de viatjar, i a conèixer els llibres en què han traslladat aquestes vivències.
El cicle, que enguany arriba a la seva novena edició, tindrà lloc entre el 5 de maig i el 13 de juny, i ens oferirà xerrades de viatgers, escriptors i exploradors a qui el fet de viatjar ha influït de forma important en el seu trajecte vital i ha suposat una important font d’experiència, de coneixement i de sensacions.
“A la carretera 2022” comença el dijous 5 de maig a la Biblioteca Just M. Casero amb la Loli Beltrán i en Conrado Rodríguez, dos viatgers amb més de quinze anys d’experiència, que ens desvetllaran tots els secrets dels viatges amb autocaravana i furgonetes camperitzades.
El dimarts 17 de maig, a la biblioteca Ernest Lluch, farem una passejada de la mà de Josep Maria Fonalleras i el seu llibre acabat de publicar Un café a Roma, per una Roma íntima, feta de records personals, de viatges i anècdotes, de les veus d'uns altres i de la pròpia veu.
La setmana següent, el dijous 26 de maig, la periodista de TV3 i autora del llibre Zugunruhe, Fúlvia Nicolàs, compartirà la seva passió pels països nòrdics i els coneixements adquirits en els seus viatges per les Illes Fèroe, Islàndia, Noruega, les illes de Svalbard i Lofoten, a la biblioteca Salvador Allende.
Amb el llibre Banys de bosc, Josep Gordi Serrat ens convidarà a passejar amb tranquil·litat i silenci pels boscos del Pirineu, del Pre-Pirineu, del sistema Transversal, del Litoral, de la Serralada Litoral i del Prelitoral, sense moure’ns de la Biblioteca Carles Rahola el dijous 2 de juny
I com a cloenda, a la Biblioteca Antònia Adroher, el 9 de juny, la Maria Belmonte, Doctora del Departament d'Antropologia Social de la Universitat del País Basc, ens mostrarà la seva visió personal, intransferible, sàvia, poètica i entretinguda de la Macedònia grega, plena dels records, llocs i persones que descriu al seu llibre En tierra de Dionisio: vagabundeos por el norte de Grecia.

Les xerrades s’acompanyaran de seleccions de fons sobre viatges a cada biblioteca i d’altres activitats, com hores del conte, un taller infantil, una entrevista de l’Estació Espai Jove i el concurs de fotografia mitjançant Instagram Els camins del teu viatge. Podeu consultar les bases del concurs a aquí.

Podeu consultar més informació al
díptic adjunt o a l' agenda.

Díptic
Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona