15a Jornada de biblioteques escolars

La jornada tindrà lloc el proper dia 5 d’octubre, de 9 a 13,30h al Centre Cultural La Mercè s’adreça a tots els centres educatius i entitats interessades en la biblioteca escolar.

15/09/21

Cada inici de curs, dins del programa de biblioteques escolars, l’ajuntament organitza la Jornada de Biblioteques Escolars. Després d’un any de pausa degut a les restriccions de la pandèmia, aquest any es reprèn la Jornada celebrant la quinzena edició. Aquesta jornada s’adreça a tots els centres educatius i entitats interessades en la biblioteca escolar.

La jornada va adreçada especialment a les persones responsables de les biblioteques escolars i als representants dels equips directius dels centres educatius de la ciutat, els serveis municipals implicats en el projecte i els representants del Centre de Recursos Pedagògics del Gironès i d’entitats interessades en la biblioteca escolar. Se celebra durant el primer trimestre de curs perquè serveixi com a inici del curs i del treball de programació de la biblioteca escolar.

L’objectiu és oferir un espai de formació i intercanvi entre els membres dels diferents centres educatius, per tal de millorar l’acció desenvolupada per cadascun d’ells i dissenyar noves estratègies comunes de treball.

Aquest any, s’ha volgut dedicar la jornada a parlar dels reptes als que haurà de fer front la biblioteca escolar en l’època post-covid. Es planteja com un espai per conèixer l’estat actual de les biblioteques i reflexionar sobre els reptes que es trobaran.
Per a la ponència central es compta amb Cristina Novoa, ex-assessora tècnica docent de biblioteques escolars i coordinadora de la Asesoria de bibliotecas escolares de Galícia fins el curs passat, que plantejarà els reptes urgents amb els que es troba la biblioteca escolar. Novoa podrà posar en valor el programa de la Junta de Galícia, que tot i la crisi econòmica s'ha convertit en el "referent" del sector a l'Estat fent de les biblioteques escolars "el motor del canvi educatiu" als centres.
També comptarem amb la Mònica Baró, professora a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB, que presentarà la situació de les biblioteques escolars a Catalunya segons les últimes estadístiques recollides pel Departament d’Educació.
Aquest any es recupera l’espai de tallers, oferint un tast dels recursos que ofereixen les biblioteques als centres educatius de la ciutat.

Durant la jornada també es farà lliurament de les subvencions Activa la biblioteca del curs 2021-2022.

Es pot consultar el programa complet i formalitzar les inscripcions a l'apartat de la web de Biblioteques de Girona.

Programa
Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona