Clubs de lectura, seguim llegint en companyia

Les biblioteques del Gironès presenten la seva nova oferta de clubs de lectura

13/08/21

Enguany les biblioteques del Gironès segueixen apostant per oferir als seus lectors una de les activitats més apreciades per les persones que els agrada llegir i compartir les lectures, els clubs de lectura. Des de fa ja uns anys, les biblioteques del Gironès difonen de manera conjunta la seva oferta de clubs. Un total de 14 equipaments bibliotecaris ofereixen als seus lectors 53 clubs poder compartir les seves ganes de llegir, fer amics i xerrar amb l'excusa d'una lectura interessant. A partir del proper setembre comença el període d’inscripció als clubs que presenten les biblioteques públiques de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Llagostera, Salt, Sant Julià de Ramis Sarrià de Ter i Sant Gregori per a aquest curs 2021-22. Cal informar-se a cada biblioteca sobre l’inici d’inscripcions i el sistema de les mateixes.
En el cas de les biblioteques municipals de Girona, la inscripció s’iniciarà el dia 1 de setembre a les 10 del matí, presencialment o telefònica a cadascuna de les biblioteques. La Biblioteca Carles Rahola, començarà les inscripcions a partir de la data que indicarà coincidint amb el mercat de clubs que se celebra habitualment.
Durant el setembre es faran les sessions de presentació d’alguns dels clubs de lectura i posteriorment començaran les primeres sessions en els dies programats.
Els club de lectura són espais de tertúlia i debat a l'entorn d'una lectura, en què un grup de persones s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia del mes per comentar-lo. Es tracta d'una activitat que reuneix persones amb una afinitat comuna: el gust per la conversa i la lectura. N’hi ha per a tots els gustos: des d’aquells on es comenten obres de narrativa en general, fins als més especialitzats temàticament o per gènere literari: clubs de novel·la negra, de teatre, de poesia, de còmic, d’idiomes, s’opera, d’àlbums il·lustrats, etc. També n’hi ha per a totes les edats: per adults, per a joves i també clubs infantils.
Per participar-hi, només cal inscriure’s a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d’assistir a les reunions periòdiques havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca. Les reunions presencials es faran seguint totes les mesures de seguretat per a la prevenció de la Covid-19, respectant els aforaments prescrits en cada espai i les mesures de distància social, neteja de mans i ús de mascareta. Així mateix, aprofitant la iniciativa de virtualitzar els clubs iniciada arrel del confinament, alguna biblioteca com la Carles Rahola seguirà programant clubs virtuals per complementar l’oferta ja determinada. En tots els casos la inscripció serà gratuïta.

Clubs de lectura
Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona