Uns 170 infants ja s’han inscrit al concurs “Estiu en ruta: cada parada un llibre” de les Biblioteques de Girona.

Aquest any, l’acció de promoció lectora de la ciutat té lloc des de l’1 de juliol al 19 de setembre i estarà oberta a totes les famílies i infants de de 3 a 12 anys.

06/08/21

Uns 170 infants ja s’han inscrit aquest estiu a l’activitat de promoció lectora de les Biblioteques de Girona “Estiu en ruta: cada parada un llibre”. La iniciativa s’allargarà fins al 19 de setembre. “Estiu en ruta” es basa en emprendre un viatge lector a través dels llibres que es proposen en diversos itineraris. Les nenes i els nens amb ganes de viure les aventures i aprendre els coneixements que s’amaguen darrera les pàgines dels llibres podran triar el camí a seguir segons el seu nivell lector i els propis gustos per tal d’aconseguir un passaport que reconegui el seu viatge literari.

Participar-hi és senzill, només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. L’activitat finalitzarà el 19 de setembre, però qualsevol infant es pot inscriure en qualsevol moment abans d’aquesta data.

Totes aquelles persones inscrites al concurs per a fer aquest viatge, rebran un mapa i un passaport. Caldrà que segueixin les rutes que estan marcades i que cadascuna d’elles representa una temàtica diferent. A cada parada es troba una activitat que s’ha representar en el passaport lliurat. Si encara no sap escriure, es pot demanar a alguna persona adulta que ajudi a escriure les respostes o bé respondre amb un dibuix. En acabar l’activitat, passar per la biblioteca per segellar la parada. Al passaport hi quedarà reflectit cada punt del camí recorregut i un cop resolts tots els reptes, rebran l’obsequi de la gorra del concurs i tindran dret a participar en el sorteig d’un lot de llibres (pels de 3 a 6 anys) o d’una subscripció anual a la revista “Namaka” (pels de 6 a 8 anys) o “Petit sapiens” (pels de 9 a 12 anys).


Malgrat la situació sanitària i les prevencions, l’estiu és un bon moment perquè la ciutadania s’acosti d’una forma lúdica a les biblioteques de la ciutat, obertes durant les vacances. Per això cada any, les Biblioteques de Girona programen diverses activitats de promoció lectora relacionades amb un eix temàtic d’interès amb l’objectiu d’apropar la mainada a la part més divertida i fresca de les biblioteques.

Amb aquesta iniciativa, les Biblioteques de Girona volen incentivar d’una forma engrescadora la lectura i l’escriptura entre tots els públics, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l’estiu.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona