Les Biblioteques de Girona organitzen una ruta lectora durant aquest estiu.

Fins el 19 de setembre, els nens i nenes de 3 a 12 anys poden participar en el concurs “Estiu en ruta: cada parada un llibre”.

02/07/21

Les Biblioteques de Girona proposen als més petits emprendre un viatge lector a través del llibres aquest estiu, dins una iniciativa “Estiu en ruta: cada parada un llibre”, que té per objectiu promoure la lectura.

Des de fa cinc anys, les biblioteques públiques de la ciutat programen diverses activitats relacionades amb un eix temàtic d’interès durant el període vacacional escolar, per acostar la mainada a la part més divertida i fresca de les biblioteques. Si l’any passat van fer la proposta d’activar-se per la Terra, enguany podran emprendre un viatge lector a través dels llibres que es proposen en diversos itineraris. Les nenes i els nens amb ganes de viure les aventures i aprendre els coneixements que s’amaguen darrera les pàgines dels llibres podran triar el camí a seguir segons el seu nivell lector i els propis gustos per tal d’aconseguir un passaport que reconegui el seu viatge literari. Participar és senzill, només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció.

La mainada que vulgui sortir de ruta ha de resoldre els reptes plantejats en un passaport personal que se’ls lliurarà. Hi ha temps fins el 19 de setembre. Al passaport hi quedarà reflectit cada punt del camí recorregut i un cop resolts tots els reptes, rebran l’obsequi de la gorra del concurs i tindran dret a participar en el sorteig d’un lot de llibres (pels de 3 a 6 anys) o d’una subscripció anual a la revista “Namaka” (pels de 6 a 8 anys) o “Petit sapiens” (pels de 9 a 12 anys).

INSTRUCCIONS:
1. Inscripció a qualsevol de les cinc biblioteques públiques: recollida del mapa i passaport.
2. Desplegar el mapa. Les 6 línies de colors són les rutes per les quals s’anirà viatjant.
4. Cada color indica una temàtica diferent, però es pot anar saltant d’una línia a l’altra.
5. A cada parada es troba una activitat que s’ha de representar en el passaport lliurat a la biblioteca.
6. Es pot demanar a alguna persona adulta que ajudi a escriure les respostes o bé respondre amb un dibuix, si encara no se sap escriure.
7. En acabar l’activitat, passar per la biblioteca per segellar la parada.
8. Quan ja es tenen totes segellades, ja es pot recollir l’obsequi al taulell de la biblioteca.

Vine a la biblioteca i comença l’aventura!

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona