L’Ajuntament de Girona obre la convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars per al curs 2021-2022

La convocatòria ja és oberta i els centres interessats tenen temps fins al 15 de juny per presentar la seva sol·licitud. L’objectiu de l’ajut, dotat amb 20.000¤, és finançar projectes o activitats que potenciïn les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat.

28/05/21

L’Ajuntament de Girona promou la convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars adreçades als centres educatius de Girona. L’objectiu d’aquestes subvencions és finançar projectes o activitats que potenciïn les biblioteques escolars dels centres educatius de la ciutat per a que puguin complir la seva funció com a facilitadores d’accés a la informació i de suport a l’aprenentatge i a la promoció lectora. La millora de les biblioteques escolars esdevé una eina molt important en la millora de l’acció educativa dels centres, és per això que l’ajuntament manté el compromís per a recolzar la tasca que els centres desenvolupen en aquesta línia.

La convocatòria, que s’emmarca en el Programa de Subvencions adreçat als centres educatius de la ciutat, ja és oberta i les sol·licituds es podran fer fins al 15 de juny.

Aquest any, la convocatòria inclou dues línies de subvencions: per una banda, la dotació econòmica per a l’adquisició de fons per a la biblioteca escolar i per l’altra la línia “Activa la biblioteca”, destinada a la millora i l’impuls de les biblioteques escolars com a espai d’aprenentatge i de suport a la docència, que mantenen la mateixa aportació econòmica que l’any anterior. La tercera línia que reflecteixen les bases, la subvenció de biblioteques escolars obertes al barri, té un caràcter biennal i, atès que es va convocar l’any anterior, enguany no es convoca, però se seguirà mantenint el suport de 30.000 euros als centres beneficiaris.

Per donar suport als centres educatius que vulguin impulsar una biblioteca escolar, el consistori ofereix també a les escoles l’assessorament per part de personal bibliotecari. Aquestes persones visitaran les escoles a principis i/o a finals de curs per conèixer la situació de la biblioteca escolar i per informar dels serveis que ofereix la biblioteca pública, com ara recursos educatius, visites, lots o el carnet. Durant el curs també podran orientar i assessorar l’escola des de la biblioteca municipal. Els centres educatius poden sol·licitar assessorament mitjançant el formulari que trobaran aquí.

Amb aquesta convocatòria, el consistori gironí vol donar un missatge de suport a tots els centres educatius de Girona que han seguit desenvolupant la seva funció en una realitat molt complexa i en un curs complicat per tota la comunitat educativa arran de la pandèmia del COVID-19. En aquest sentit, remarcar la importància que la biblioteca escolar ha de tenir en l’acció educativa dels centres i el fet que, malgrat les restriccions i dificultats es mantinguin, més que mai, com espais de suport a l’aprenentatge i de promoció lectora.

Podeu consultar les bases de la convocatòria i la documentació que cal adjuntar a la sol·licitud a al web municipal. http://www2.girona.cat/ciutat_subvencions_biblioescolars.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona