L’Ajuntament de Girona lliura els premis dels Jocs Florals de Primāria i del concurs de punts de llibre.

Aquest any s’han rebut 1.218 dibuixos i 300 composicions escrites dels nens i nenes d’una vintena de centres escolars de la ciutat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el regidor d’Educaciķ Infāncia i Esports, Ādam Bertran, han visitat les escoles guanyadores per fer entrega dels premis personalment.

26/05/21

L’Ajuntament de Girona ha lliurat un any més els premis dels Jocs Florals de Primāria i del concurs de punts de llibre de les escoles de la ciutat. Enguany, l’entrega dels guardons ha adoptat un format diferent amb motiu de la pandčmia i ha tingut lloc en el si dels diversos centre escolars. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el regidor d’Educaciķ, Infāncia i Esports, Ādam Bertran, van comenįar ahir a repartir els premis i han acabat avui al migdia, després de visitar les 16 escoles guanyadores.

“El format d’aquest any ha permčs compartir l’acte de lliurament amb tots els centres que han resultat guanyadors i comptar amb la participaciķ d’un gran nombre d’infants”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura Quim Ayats, qui durant les visites ha demanat a les nenes i als nens “que no deixin de dibuixar i d’escriure els seus somnis, perquč les ciutats les fem les persones i el futur el construīm conjuntament”.

Al concurs de punts de llibre, enguany s’han valorat especialment les creacions inspirades en la commemoraciķ de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures. La participaciķ ha estat molt alta, amb 1.218 treballs rebuts, procedents de 26 centres d’educaciķ primāria de la ciutat, i s’han editat 4.200 punts de cadascun dels tres primers premis.

Per apropar a tothom aquestes creacions, les cinc biblioteques públiques de la ciutat acolliran una exposiciķ itinerant de tots els punts de llibre presentats que s’allargarā fins al 30 d’octubre. Concretament, del 14 de juny al 9 de juliol serā a la Biblioteca Carles Rahola; del 12 de juliol al 6 d’agost, a la Biblioteca Antōnia Adroher; després es traslladarā a la Biblioteca Ernest Lluch, del 9 d’agost al 3 de setembre; del 2 de setembre al 2 d’octubre es podrā veure a la Biblioteca Just M. Casero i, finalment, del 4 al 30 d’octubre serā a la Biblioteca Salvador Allende.

L’alumnat guanyador del cicle inicial ha estat N. Pacheco, de l’escola Domeny (primer premi), i G. Coll (segon premi) i J. Coll (tercer premi), de l’escola Verd; i del cicle mitjā ha estat C. Solterman (primer premi), de l’escola Pericot, i M. Pascuet (segon premi) i A. Torres (tercer premi), de l’escola Taialā. El primer premi del cicle superior ha estat per a X. Delgado, de l’escola Montessori; el segon per a A. Pascual, de l’escola FEDAC Sant Narcís, i el tercer per a J. Garcia, de l’escola Pla de Girona.

Pel que fa als Jocs Florals de Primāria, aquest any s’han presentat 300 composicions de 20 centres educatius de la ciutat. Els nens i nenes guanyadors del cicle inicial han estat A. Mengibar, J. Montilla i G. Ponce, de l’escola Marta Mata; M. Meza, de l’escola Dalmau Carles; E. Arboix, de l’escola Dr. Masmitjā, i C. Ruffo, de l’escola Vedruna. En cicle mitjā, la Flor Natural ha estat per a A. Borrās, de l’escola Joan Bruguera; l’Englantina ha estat per a E. Martí, de l’escola Verd; la Viola ha estat per a M. Vila, de l’escola Les Alzines. En cicle superior, la Flor Natural ha estat per a I. Fontbona, de l’escola Dr. Masmitjā; l’Englantina ha estat per a J. Fernández, de l’escola Verd, i la Viola ha estat per a C. Pi, de l’escola Les Alzines.

En prosa, el tema d’enguany era “Girona ciutat sostenible: actuem plegats pel futur del planeta”, i l’alumnat guanyador ha estat el següent: en cicle mitjā s’ha premiat N. Alvarez (primer premi) i M. Su (segon premi), de l’escola El Bosc de la Pabordia, i M. A. Bouda, de l’escola Cassiā Costal (tercer premi); mentre que en cicle superior s’ha premiat A. Masafret, de l’escola Domeny (primer premi); N. Benallah, de l’escola Cassiā Costal (segon premi), i I. Serra, de l’escola Migdia (tercer premi).

Per la seva banda, el regidor d'Educaciķ, Infāncia i Esports, Ādam Bertran, que també ha estat membre del jurat, ha destacat “la gran qualitat de totes les composicions, que ha fet difícil el triatge, ja que totes es mereixen premi”. “Com a Ajuntament de Girona, organitzador d'aquest festival, que hi hagi tanta participaciķ és gratificant, perquč demostra que és una iniciativa ben consolidada. En un any de pandčmia en quč l’acte no s'ha pogut fer a l'Auditori, des dels serveis d’Educaciķ i de Cultura hem cregut adequat canviar el format i anar una per una les diverses escoles guanyadores per donar personalment el premi merescut a tot l’alumnat premiat”, ha explicat Bertran.

El jurat que avalua els treballs, tant els punts de llibre com la prosa i poesia dels Jocs Florals, estā format per un ampli grup de persones de l’āmbit de l’educaciķ, les biblioteques, el mķn cultural, artístic i literari de la ciutat, la Universitat de Girona i els Serveis Territorials d’Educaciķ de la Generalitat de Catalunya a Girona, que fan possible la realitzaciķ dels dos concursos cada any.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputaciķ de Girona