Les biblioteques tornen “A la carretera”

Els equipaments bibliotecaris de la ciutat i la llibreria Ulyssus impulsen una nova edició d’aquest cicle de xerrades sobre viatges que l’any passat es va suspendre per la COVID-19

29/04/21

Les biblioteques de Girona, juntament amb la llibreria Ulyssus, reprenen el cicle de xerrades sobre viatges “A la carretera” i organitzaran diverses activitats relacionades amb la temàtica. L’objectiu de la iniciativa és oferir a les persones participants la descoberta de diversos indrets del món de la mà de viatgers i viatgeres disposats a compartir les seves experiències de viatge i reflexions i, al mateix temps, donar a conèixer els llibres en què han traslladat aquestes vivències. L’any passat el cicle es va suspendre per la irrupció de la pandèmia de la COVID-19.
L’eix central del cicle, que tindrà lloc entre el 6 de maig i el 10 de juny, són les xerrades de persones viatgeres, escriptores i exploradores a qui el fet de viatjar ha influït de forma important en el seu trajecte vital i ha suposat una important font d’experiència, de coneixement i de sensacions.
La primera xerrada d’aquesta edició anirà a càrrec de Patricia Almarcegui, que el dia 6 de maig a la Biblioteca Just M. Casero desgranarà el mite del viatge a partir de les vivències de les viatgeres i viatgers més importants i de les seves aventures. El conductor d’esports a TV3 Xavier Bonastre, amb 23 anys d’experiència com a corredor popular, s’encarregarà de conduir la segona xerrada. Bonastre relatarà les seves vivències i reflexions sobre el fet de córrer el dijous el 20 de maig a la Biblioteca Carles Rahola.
La setmana següent, el 27 de maig, la conversa es traslladarà a les terres de Tanzània, Kènia, Uganda i el Congo, seguint les passes dels descobridors que al llarg del segle XIX van ajudar a traçar els mapes del cor de l’Àfrica i a desvetllar el misteri de les fonts del Nil de la mà de Xavier Moret, a la biblioteca Ernest Lluch. La següent xerrada tindrà lloc a la Biblioteca Salvador Allende el 3 de juny, i girarà entorn al llibre “Catalunya efímera: 24 experiències úniques per viure la natura”. En aquesta trobada, Assum Guardiola proposarà 24 experiències en entorns naturals del nostre país, des de la floració dels arbres fruiters a la Ribera d’Ebre al bram del cérvol al Boumort.
Per acabar, a la Biblioteca Antònia Adroher, el 10 de juny, Ricard Calmet i Alba Xandri tancaran en cicle amb la presentació del seu llibre “La màgia dels pedals”, on recullen 3 anys de pedalades, 55.000 quilòmetres en bicicleta, 41 països i un munt d'anècdotes, milers d'experiències i curioses trobades.
Les xerrades s’acompanyaran de seleccions de fons sobre viatges a cada biblioteca i d’altres activitats, com una hora del conte, un taller familiar i el concurs de fotografia mitjançant Instagram Els camins del teu viatge. Entre les activitats paral·leles, destaca també el Curs de literatura de viatges a càrrec de Josep M. Iglesias que tindrà lloc al Centre Cívic Barri Vell - Mercadal entre el 3 i el 31 de maig. Cal inscripció prèvia.
Tothom qui vulgui assistir a les xerrades haurà de fer inscripció prèvia contactant directament amb la biblioteca corresponent. Podeu consultar el programa complet del cicle “A la carretera” i les dades de contacte dels equipaments al web de les Biblioteques de Girona: www.bibliotequesdegirona.cat.

Tríptic A LA CARRETERA 2021
Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona