La programació cultural de les biblioteques de Girona no s'atura i es col·labora així amb un sector molt castigat per les restriccions.

Tot i que des del passat novembre no està permesa la realització presencial d’activitats de lliure accés a les biblioteques, s’ha mantingut pràcticament tota la programació en format virtual. S’acullen activitats de promoció lectora adreçades a grups escolars, així com visites, atès que aquestes s’adrecen a grups “bombolla”.

15/02/21

El sector cultural, com tants d’altres, està patint de manera molt evident les restriccions que s’han marcat com a mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19. En concret a les biblioteques, a diferència d’altres equipaments culturals, no es poden realitzar activitats d’accés públic i presencial, tot i comptar amb la capacitat i les condicions per poder garantir les mesures de seguretat. Així, en molts municipis, s’han vist reduïdes, i en alguns cassos anul·lades, les activitats com hores del conte, activitats per nadons, clubs de lectura etc. Amb el conseqüent greuge per a la població i també per als i les professionals que ja formen part d’un col·lectiu sovint precaritzat.
Com ja s’ha vingut fent des del confinament, ara farà pràcticament un any, les biblioteques de Girona han mantingut la seva programació i actualment és totalment virtual, mantenint el mateix ritme i nivell de propostes. Així, durant aquests primers quaranta dies del 2021, s’han programat 13 activitats de promoció lectora, així com 24 clubs de lectura, el que suposat un cost total de 5.120 euros.
Per altra banda, s’han pogut mantenir la realització d’activitats adreçades als col·lectius escolars, atès que aquests es desenvolupen sota les estrictes mesures de seguretat i els grups participants són els mateixos grups classe que formen una “bombolla” de seguretat. Així, durant aquest període s’han realitzat 10 visites escolars i 29 sessions dels diversos recursos educatius, que enguany han seguit comptant amb la confiança majoritària dels habituals centres participants.
Esperem que ben aviat les dades de contagi permetin la realització presencial d’activitats a les biblioteques i es puguin realitzar amb major normalitat; de ben segur els infants seran qui més ho agrairà.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona