Uns 190 infants ja s’han inscrit al concurs “Objectiu la terra: manual d’instruccions” de les Biblioteques de Girona.

Aquest any, l’acció de promoció lectora de la ciutat durant l'estiu té lloc des de l’1 de juliol al 19 de setembre i estarà oberta a totes les famílies i infants de de 3 a 12 anys.

07/08/20

Uns 190 infants ja s’han inscrit aquest estiu a l’activitat de promoció lectora de les Biblioteques de Girona “Objectiu la Terra: Manual d’ús”. La iniciativa s’allargarà fins al 19 de setembre. “Objectiu la Terra” girarà entorn a la cura del planeta que habitem i en com podem gaudir-lo amb plena cura i respecte. A través del concurs i també d’altres activitats relacionades, les nens i nenes participants podran gaudir de la lectura i del bon temps i, alhora, ampliar coneixements sobre ecologia i conservació del planeta.

Participar-hi és senzill, només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. L’activitat finalitzarà el 19 de setembre., però qualsevol infant es pot inscriure en qualsevol moment abans d’aquesta data

Totes aquelles persones inscrites al concurs que vulguin acreditar-se com a activista, és a dir, en algú que actua per cuidar el planeta Terra, han de resoldre els enigmes (literaris, lògics, matemàtics...) plantejats en un quadern personal que se’ls lliurarà. Hi ha tres formats de quadernet:
Quadern mini (de 3 a 5 anys), Quadern infantil (de 6 a 8 anys) i Quadern júnior (de 9 a 12 anys).
Tothom qui l’acabi rebrà a més un petit obsequi i entrarà en el sorteig d’un lot de llibres, per als infants més petits, o una subscripció a la revista “Tatano” per als participants infantils o la revista “Pantera”, per als júnior.

Malgrat la situació sanitària i les prevencions, l’estiu és un bon moment perquè la ciutadania s’acosti d’una forma lúdica a les biblioteques de la ciutat, obertes durant les vacances. Per això cada any, les Biblioteques de Girona programen diverses activitats de promoció lectora relacionades amb un eix temàtic d’interès amb l’objectiu d’apropar la mainada a la part més divertida i fresca de les biblioteques. El 2017 ho van fer amb la proposta “La Quina d’estiu”, l’any següent, amb “Un estiu de detectius” i l’any passat amb “Un estiu a la lñluna”, en què les nens i nens de la ciutat van demostrar tot el seu enginy superant els reptes lògics, lectors, creatius i de coneixements que se’ls van plantejar.

Amb aquesta iniciativa, les Biblioteques de Girona volen incentivar d’una forma engrescadora la lectura i l’escriptura entre tots els públics, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l’estiu.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona