Les Biblioteques de Girona reben un reconeixement per la seva proposta d’activitats virtuals durant el confinament

El Ministeri de Cultura ha escollit la iniciativa d’aquest servei de l’Ajuntament de Girona com una de les cinc millors bones pràctiques de l’estat espanyol del període de confinament pel COVID-19

06/08/20

El Ministeri de Cultura ha reconegut la capacitat de les Biblioteques de Girona d’adaptar-se a les necessitats de les persones usuàries en qualsevol circumstància i en qualsevol lloc. Sota el lema de “Bibliotecas, siempre a tu lado”, la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri ha escollit les Biblioteques de la ciutat com una de les cinc millors propostes de tot l’Estat espanyol durant el període de confinament pel COVID-19.

En aquest sentit, els equipaments municipals formaran part d’una campanya divulgativa i d’un recull de material audiovisual que el Ministeri donarà a conèixer el proper octubre, com a celebració del Dia de les biblioteques. Concretament, les Biblioteques apareixeran en un dels vídeos que estan preparant i que busca visualitzar les nombroses activitats que les biblioteques han desenvolupat durant el confinament per adaptar-se a la situació i seguir oferint serveis a les persones usuàries.

Des de l’inici del confinament pel COVID-19, les Biblioteques de Girona van transformar les propostes de promoció lectora en un format virtual que permetés seguir oferint els seus serveis a les persones usuàries dels equipaments i que, al mateix temps, permetés fer arribar la cultura a totes les llars amb nens i nenes que no podien sortir de casa.

Destaquen les lectures de contes per part de contistes professionals, que es van seguir oferint a través de Youtube, i que van permetre seguir mantenint l’activitat econòmica en un sector molt castigat en el confinament. Alguns d’aquests vídeos, que ara es troben ocults, van tenir més de 500 visualitzacions.

També es van fer en un format virtual altres propostes com els clubs de lectura, o les activitats “Un conte al cabàs” i “La capsa de les paraules”, que encara es poden trobar a Youtube i que poden servir com a proposta pedagògica i de dinamització. En aquest cas, algunes gravacions han tingut més de 1.500 visualitzacions.

Per últim, es van crear dues iniciatives noves, directament digitals. Per una banda, es va impulsar el recull de vídeos “Recomanacions des del confinament”, on persones de diversos àmbits de la vida ciutadana de Girona recomanaven les seves propostes de lectura; i, per altra banda, es va llançar la proposta “Fotografia fantàstica”, que convidava la ciutadania a compartir imatges dels llibres que llegien durant el confinament a través del compte d'Instagram de les Biblioteques de Girona i que seguia el taller de fotografia fantàstica de l’autor Jan Von Holleben.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona