Les biblioteques municipals ofereixen tots els seus serveis

Gràcies a l'aprovació del Pla de represa a l'activitat publicat pel PROCICAT el passat divendres, les biblioteques poden recuperen tots els serveis habituals, l'accés a totes les sales i es permet l'accés directe a la col·lecció. També desapareix l'obligatorietat de la cita prèvia.

04/07/20

El Pla de represa de l’activitat a Biblioteques, publicat el passat divendres, permet que l'activitat de les biblioteques sigui cada vegada més normalitzada. Les biblioteques municipals (Antònia Adroher, Ernest Lluch, Just M. Casero i Salvador Allende) amplien al màxim la seva activitat. En línies generals cal destacar com a novetats:
- S'ofereixen tots els serveis habituals de les biblioteques amb les condicions de seguretat bàsica: mascareta, higiene i distància de seguretat
- No hi ha limitacions de capacitat màxima més enllà de continuar mantenint la distància de seguretat
- Es permet l'accés lliure a la col·lecció, és a dir les persones poden consultar directament el fons.
- Es reobren tots les sales, incloses les sales infantils.
- Desapareix l’obligatorietat de la cita prèvia
- Es redueix el temps de quarantena dels documents dels 14 dies obligatoris fins ara a 48 hores.
En relació a la quarantena el Pla textualment indica que als documents que hagin estat en contacte directe amb els usuaris (llibres retornats de préstec o consultats a sala) i els que provinguin de l’exterior (préstec interbibliotecari, adquisicions o donacions, etc.) se'ls aplicarà una quarantena de 48 hores abans de ser retornats als prestatges o incorporats a la col·lecció. Per tant, qualsevol document consultat haurà de romandre en quarantena dos dies en espera que un altra persona hi pugui accedir.
Aquest punt serà objecte de revisió properament a fi que aquesta quarantena s'apliqui només als documents que provenen de l’exterior (préstec, adquisicions, donacions, etc.) però no als documents consultats en sala.
Pel que fa a la Biblioteca Carles Rahola, s'està a l'espera de directrius per part del Servei de Biblioteques i es mantenen les restriccions que s'estaven aplicant fins ara.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona