Les Biblioteques de Girona s’activen per la Terra

Fins el 19 de setembre, tots els nens i nenes de 3 a 12 anys poden participar en el concurs “Objectiu: la terra”.

01/07/20

L’estiu és un bon moment per acostar-se d’una forma lúdica i distesa a les biblioteques de la ciutat, obertes per vacances. Des de fa quatre anys les Biblioteques de Girona programen diverses activitats de promoció lectora relacionades amb un eix temàtic d’interès durant el període vacacional escolar, per acostar la mainada a la part més divertida i fresca de les biblioteques. Si l’any passat van viatjar per l’espai per celebrar el 50 anys del primer viatge tripulat a la Lluna, enguany toquen més de peus a terra i centren la mirada i tot el seu interès en el planeta Terra, en com podem gaudir-lo amb plena cura i respecte. I per fer-ho, proposen als nens i nenes l’aventura de convertir-te en un/a activista, és a dir, en algú que actua per cuidar el planeta Terra.

Participar és senzill, només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. La mainada que vulgui ser acreditada com a “activista de la terra” ha de resoldre els reptes plantejats en un quadern personal que se’ls lliurarà. Tothom qui l’acabi rebrà a més un petit obsequi i entrarà en el sorteig d’un lot de llibres, per als infants més petits, o una subscripció a la revista “Tatano” per als participants infantils (de 6 a 8 anys) o la revista “Pantera”, per als júnior (de 9 a 12 anys).

Enguany, a més, s’ha fet arribar el quadern d’estiu a l’alumnat de 4t. de primària dels centres de Girona que han sol·licitat el Kit lector ofert per la Fundació Jaume Bofill, amb col·laboració de l’Ajuntament de Girona.

Amb aquesta iniciativa, les biblioteques de Girona volen incentivar d’una forma engrescadora la lectura i l’escriptura entre el públic lector infantil, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l’estiu.

Vídeo promocional

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona