L’Ajuntament de Girona treballa per reobrir el servei de prÚstec de les biblioteques municipals a partir del dia 25 de maig mitjanšant un sistema de reserva i cita prŔvia

L'entrada de la zona de Girona a fase 1 de desconfinament per aquest proper dilluns, permet la reobertura del servei de biblioteques. Tot i que dependrÓ de l’evoluciˇ del procÚs i de les indicacions sanitÓries, es preveuen cinc moments en el procÚs de desconfinament fins arribar a la plena normalitat en la prestaciˇ del servei.

16/05/20

L’Ajuntament de Girona treballa per reobrir el servei de prÚstec de les biblioteques municipals a partir del dia 25 de maig, desprÚs que ahir es confirmÚs l’entrada de Girona en la fase 1 de desconfinament per aquest proper dilluns. L’activaciˇ del servei es farÓ seguint totes les indicacions per assegurar el compliment de les mesures d’higiene i de seguretat establertes. Les primeres biblioteques de la ciutat que comenšaran a oferir prÚstecs seran l’Ant˛nia Adroher, Ernest Lluch, Just M. Casero i Salvador Allende. En el cas de la Biblioteca Carles Rahola, la represa del servei tindrÓ lloc probablement a partir del dia 2 de juny, la qual cosa ja s'anunciarÓ en el seu moment. TambÚ s’ha previst que pugui oferir prÚstecs la Biblioteca Escolar Montfollet, almenys fins al 19 de juny.

Els equipaments culturals esmentats, reprendran l’activitat presencial de forma progressiva a mesura que la ciutat avanci en les diverses fases de desconfinament previstes per l’Estat. La manera com s’aplicarÓ el procÚs ha estat definit pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i estableix cinc etapes. D’aquestes, les dues primeres, ja han estat clarament definides, mentre que les segŘents s’aniran concretant a mesura que els esdeveniments i la situaciˇ ho permetin.

En aquest sentit, a partir d’aquest mateix dilluns, dia 18 de maig, comenšarÓ la primera etapa del retorn a l’activitat de les biblioteques. Es prepararan les instalĚlacions, els fons i la infraestructura necessÓria, i es comenšaran a adaptar serveis. La posada a punt Ús una feina imprescindible tenint en compte que aquests equipaments culturals havien quedat aturats des que va comenšar el confinament.

La segona etapa comenšarÓ a partir del 25 de maig, en quŔ s’iniciarÓ el procÚs de prÚstec mitjanšant reserva i cita prŔvia, i el de devoluciˇ de documents. Les persones usuÓries podran solĚlicitar documents a cada una de les biblioteques municipals, preferiblement mitjanšant un correu electr˛nic o bÚ a travÚs del telŔfon, i indicar si prefereixen fer la recollida de matÝ o de tarda. Posteriorment, cada equipament concertarÓ amb l’usuari el dia i l’hora de l’entrega dels documents, que tindrÓ lloc fora de l’equipament, a la porta de l’edifici, ja que encara no serÓ possible accedir dins les biblioteques. Pel que fa a la devoluciˇ, s’haurÓ de realitzar a la b˙stia de retorn de documents que hi ha situada a l’exterior de cada edifici.

Cal tenir en compte que els llibres o qualsevol altre material s’hauran de solĚlicitar a la biblioteca dipositÓria dels mateixos perquŔ no s’oferirÓ el servei de prÚstec interbibliotecari. La disponibilitat dels documents es pot consultar accedint al catÓleg ARGUS a travÚs d’aquest enllaš . Dins d’aquesta mateixa fase, els horaris de servei de prÚstec i tambÚ d’atenciˇ telef˛nica seran de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h; mentre que per a la Biblioteca Escolar Montfollet l’horari serÓ de 12 a 14 h i, en aquest cas, no caldrÓ reservar cita prŔvia.

El procÚs de represa de l’activitat de les biblioteques seguirÓ amb tres etapes mÚs, que es detallaran a mesura que evolucioni el desconfinament previst per combatre el contagi del COVID-19. Probablement durant el mes de juny, es podrÓ comenšar a accedir a l’interior de les biblioteques de forma limitada, aquesta seria la tercera etapa. Els usuaris i usuÓries dels equipaments podran entrar en alguns espais concrets, preferentment mitjanšant cita prŔvia i en franges horÓries concretes, i amb una limitaciˇ en el temps mÓxim d’˙s. Aspectes concrets d’aquesta etapa, com la manera en quŔ la ciutadania haurÓ de solĚlicitar l’accÚs a les biblioteques, quants punts de lectura podrÓ haver-hi en cada espai, si es podran entrar dispositius electr˛nics a les instalĚlacions, quin serÓ l’aforament mÓxim permŔs per a les sales de treball, o fins i tot els horaris de cada biblioteca es detallaran mÚs endavant.

La quarta etapa permetria reprendre la realitzaciˇ d’activitats culturals dins de les biblioteques amb limitaciˇ a un terš de la capacitat mÓxima de l’espai i sempre amb menys de 30 persones participants. Els clubs de lectura es podrien fer presencialment sempre respectant les distÓncies de seguretat, igual que les activitats de promociˇ lectora com l’hora del conte o els tallers, que en aquest cas tindrien un aforament limitat i podrien implicar inscripciˇ prŔvia. TambÚ es podria reprendre l’assessorament informÓtic, mantenint les mesures de seguretat que s’indiquin en aquell moment.

La recuperaciˇ total dels serveis de les biblioteques i la tornada a la normalitat tindrien lloc en la darrera etapa del procÚs.

Podeu consultar la informaciˇ de contacte de les diverses biblioteques de Girona a continuaciˇ:

Biblioteca Ant˛nia Adroher: biblioadroher@ajgirona.cat / 972 213 315
Biblioteca Ernest Lluch: bibliolluch@ajgirona.cat / 972 426 368
Biblioteca Just M. Casero: bibliojcasero@ajgiron.cat / 972 211 370
Biblioteca Salvador Allende: biblioallende@ajgirona.cat / 972 232 715
Biblioteca Escolar Montfollet: bibmontfollet@gmail.com

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputaciˇ de Girona