El Punt de Lectura de Torre Gironella deixa de funcionar per ser un espai social més per el barri

Després de 15 anys de servei i havent valorat conjuntament amb l’AV de Torre Gironella el baix funcionament i la utilitat i el sentit del Punt en aquest moment, l’Ajuntament ha decidit convertir l’espai del Punt de lectura en un espai social més per el barri.

13/02/20

Els darrers anys, havia disminuït molt la demanda i l'ús del servei, fruit de que la realitat bibliotecària de la ciutat ha canviat i que hi ha altres serveis propers (com la Socioteca de l'escola Annexa) que complementen l'oferta pels més petits. Això ha fet que, després de diverses reunions entre els tècnics de l'ajuntament i l'AV de Torre Gironella, s'hagi optat per convertir l'espai que ocupava el Punt en un espai per a desenvolupar i ampliar les activitats socioeducatives que ja es venien fent en el sector.
Per tant, el Punt deixarà de funcionar, es farà una donació dels llibres infantils a l'AV de veïns i a la resta de documents se'ls donarà nous usos.
El divendres 14 de febrer a les 17h, tindrà lloc un acte de comiat on participaran l’AV de veïns, l’Amàlia Arbeo (com a impulsora inicial des del barri) i el regidor de Cultura, Carles Ribas.
El Punt ha fet la seva funció, especialment els primers anys de funcionament, però en aquest moment calia replantejar la seva funció i ha estat una decisió consensuada amb els representants del barri.
Amb aquest fet, i l’anterior reconversió del Punt de lectura de Sant Narcís en el Laboratori de Cultura es tanca una línia engegada en el seu moment d’oferir serveis bibliotecaris puntuals (Punts de lectura) en llocs més allunyats de biblioteques i/o amb un interès especial fruit de la mobilització veïnal.
La realitat bibliotecària de la ciutat és una altra i cal centrar l'acció en reforçar els serveis bibliotecaris principals.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona