Entrega dels premis del 7è Concurs de relats de terror de la Marfà

Dijous dia 7 de novembre al vespre ens vam trobar a la Biblioteca Salvador Allende per assistir a la sessió "Lectures de terror" i conèixer els relats guanyadors

14/11/19

Com cada any la Biblioteca Salvador Allende va acabar totes les activitats del temps de la castanyada i Tots Sants celebrant la seva tradicional nit de terror.
L’actriu Olga Cercós va encetar l’acte amb una sessió participativa de narració oral titulada Unes colònies de por i, tot seguit, es van entregar els premis del 7è Concurs de relats de terror de la Marfà.
El concurs consta de dues categories. Una per a joves de 13 a 16 anys i una altra per a joves de 17 a 25 anys. El jurat, integrat per persones de l’EMHU, la Secció de Joventut i el Servei de Biblioteques de Girona, va rebre una dotzena de treballs, la qualitat dels quals va ser valorada com de les més destacables de les darreres edicions.
El jurat va haver de declarar deserta la categoria dels més grans però, en canvi, la deliberació per la categoria dels més joves va ser de les més difícils i va costar força arribar a una decisió final. Per poder-ho resoldre van decidir premiar dos relats: un guanyador de la categoria i una menció especial. Així doncs:
Júlia Domènech va ser la guanyadora del concurs pel relat L’altre monstre. Un relat en primera persona curt i corsecant sobre l’abús de menors. Va ser premiada amb un val per a la compra de llibres i una entrada de grup per a una experiència a una escape room, gentilesa de Play2Escape.
Diego Alonso va rebre la menció especial pel relat Dispnea. Una història distòpica que presenta una realitat ben contemporània, on trobem una crítica a diverses problemàtiques com per exemple la falta de comunicació, la crisi climàtica o l’abús de poder i les conseqüències que poden esdevenir-se’n. Va rebre el premi d’un val per a la compra de llibres.
Podeu llegir els relats clicant al títol.

L'altre monstre de Júlia Domènech Dispnea de Diego Alonso
Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona