XIV Jornada de Biblioteques Escolars de Girona

El proper dimarts dia 8 d'octubre al matí a la Biblioteca Antònia Adroher se celebra una nova edició de la Jornada adreçada a les persones reponsables de les biblioteques escolars de la ciutat.

07/10/19

Cada inici de curs, dins del programa de biblioteques escolars, l'Ajuntament organitza la Jornada de Biblioteques Escolars. Aquesta jornada és extensiva a tots els centres educatius i entitats interessats en la biblioteca escolar. L'objectiu és oferir un espai de formació i intercanvi entre els membres dels diferents centres educatius, per tal de millorar l'acció desenvolupada per cadascun d'ells i dissenyar noves estratègies comunes de treball.

Aquest any, el tema de la jornada és la censura a la literatura infantil i juvenil. Sota el títol Biblioteques políticament incorrectes, volem crear un espai per opinar i reflexionar sobre els diferents tipus de censura que ha patit la literatura infantil i juvenil al llarg del temps. Els límits de la llibertat i de la prohibició en un àmbit com el de la literatura i de l’educació.

L'activitat central de la jornada serà la conversa "La literatura infantil i juvenil ha de ser políticament correcta?" entre Neus Real, doctora en Filologia Catalana i Núria Obiols, doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació. Conduïda per la periodista Núria Riquelme.

Així mateix, Mariona Masgrau, doctora en literatura i educació, presentarà "Biblioteca’t", un recull d’experiències i projectes de dinamització lectora dels estudiants d’Educació Infantil i Primària de la UDG.

La jornada significa el tret de sortida del programa de Biblioteques escolars per al curs lectiu, un espai de trobada i reflexió sobre les biblioteques escolars i la seva funció en el marc del Programa que promou l’ajuntament.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona