Després d’un any de funcionament, el projecte, fruit de la col•laboració entre Connexió Papyrus i l’Ajuntament de Girona, compta amb cinc punts de distribució de llibres.
05/08/19
El passat 2 d’agost, va fer un any de l’obertura del primer punt de distribució de llibres a l’Estació d’autobusos, que donava el tret de sortida al projecte Rius de Llibres. Aquest projecte, fruit de la col•laboració entre l’entitat Connexió Papyrus i l’Ajuntament de Girona, vol apropar els llibres i la lectura a llocs d’afluència ciutadana, allargant la vida útil dels llibres gràcies a la seva reutilització i distribució des de diversos espais de la ciutat.
Durant aquest any s’han obert quatre punts més: un al Centre Cultural La Mercè, un altre a la Biblioteca del Campus de Montilivi, un altre a la Biblioteca del Campus de Barri Vell i, per últim, un altre a les instal•lacions del GEiEG de Sant Ponç. En tots aquests punts es poden recollir, de forma gratuïta, llibres de segona ma gràcies a unes prestatgeries específicament dissenyades per aquest fi. No és un espai on dipositar llibres sinó únicament de recollida dels mateixos. El projecte compta, per tant amb la col•laboració de CIMALSA (entitat gestora de l’Estació d’autobusos), la Universitat de Girona i el GEiEG.
Durant aquest any, s’han distribuït un total de 19.000 llibres de matèries i continguts molt diversos, que han estat recollits i seleccionats per Connexió Papyrus a fi que puguin ser d’interès per a les persones que visiten aquests equipaments. En certa manera seria com si s’hagués distribuït el volum de fons que disposa una biblioteca d’un petit municipi.
Connexió Papyrus és una associació cultural sense ànim de lucre del municipi de Celrà. Té com a objectius: recollir llibres usats per redistribuir-los –allargant la seva vida útil facilitant que puguin trobar nous lectors- i també promoure activitats i projectes culturals i socials.
L’Ajuntament i Connexió Papyrus col•laboren habitualment, atès que aquesta entitat és una de les rep fons de la biblioteques municipals que es donen de baixa i que poden ser d’interès en la tasca que aquesta realitza. A més, és un dels llocs on s’adreça a les persones que tenen interès en fer donacions de fons particulars que no tenen cabuda a les biblioteques.
En les converses mantingudes amb l’entitat va sorgir la idea de poder desenvolupar un projecte que facilités l’accés a llibres de segona mà en llocs de gran afluència ciutadana. D’aquesta manera es podrien distribuir excedents de llibres que disposa l’entitat i s’aproparia la lectura als ciutadans i ciutadanes de Girona.
El nom fa referència a que Girona és ciutat envoltada de rius, que les Cases de l’Onyar són un bon emblema-postal i que els llibres es mouen i flueixen, talment com rius.
Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte