Uns 350 infants i uns 250 joves i adults ja s'han inscrit al concurs “Un estiu a la Lluna” de les Biblioteques de Girona

Aquest any, l’acció de promoció lectora de la ciutat tindrà lloc fins al 10 de setembre i estarà oberta a totes les persones usuàries de biblioteques municipals

23/07/19

Uns 350 infants i uns 250 joves i adults ja s’han inscrit aquest estiu a l’activitat de promoció lectora de les Biblioteques de Girona “Un estiu a la Lluna”. La iniciativa s’allargarà fins al 10 de setembre i, aquest any, estarà també oberta a jovent i adults.

“Un estiu a la Lluna” girarà entorn a l’espai i permetrà celebrar els 50 anys del primer viatge tripulat a la Lluna. A través del concurs i també d’altres activitats relacionades, les persones participants podran gaudir de la lectura i del bon temps i, alhora, ampliar coneixements sobre l’efemèride i l’astronomia.

Participar-hi és senzill, només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca o bibliopiscina més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. Les tres bibliopiscines (Devesa, GEiEG Sant Narcís i GEiEG Sant Ponç) també s’han sumat a la iniciativa i repartiran llibretes fins el 31 d’agost, que finalitzen la seva activitat. A les biblioteques el termini acaba el 10 de setembre.

Totes aquelles persones inscrites al concurs que vulguin acreditar-se com a expert aeronàutic han de resoldre els enigmes (literaris, lògics, matemàtics...) plantejats en un quadern personal que se’ls lliurarà. Tothom qui l’acabi rebrà a més un petit obsequi i entrarà en el sorteig d’un lot de llibres, en el cas dels participants més petits; d’una subscripció a les revistes Tatano o Cavall fort, en el cas de la resta de la mainada, i d’un sopar amb estrelles per a dues persones a l’Observatori Fabra, per als jovent i adults.

L’estiu és un bon moment perquè la ciutadania s’acosti d’una forma lúdica i distesa a les biblioteques, biblioplaces i bibliopiscines de la ciutat, obertes durant les vacances. Per això cada any, les Biblioteques de Girona programen diverses activitats de promoció lectora relacionades amb un eix temàtic d’interès amb l’objectiu d’apropar la mainada a la part més divertida i fresca de les biblioteques. El 2017 ho van fer amb la proposta “La Quina d’estiu” i, l’any següent, amb “Un estiu de detectius”, en què les nens i nens de la ciutat van demostrar tot el seu enginy superant els reptes lògics, lectors, creatius i de coneixements que se’ls van plantejar.

Amb aquesta iniciativa, les Biblioteques de Girona volen incentivar d’una forma engrescadora la lectura i l’escriptura entre tots els públics, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l’estiu.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona