Comença el Biblioestiu!

Es posen en marxa els serveis de Biblioplaça i Bibliopiscina, amb l'objectiu d'apropar els llibres i la lectura a lloc d'oci a la fresca.

28/06/19

Es posen en marxa un any més els serveis de Biblioplaça i Bibliopiscina de les biblioteques municipals de Girona. Les dues propostes es portaran a terme sota el lema “Biblioestiu, la lectura a la fresca” i arribaran, per un costat, a diferents barris de la ciutat i, per l’altre, a les piscines municipals de la Devesa i als complexos esportius del GEiEG de Sant Ponç i Sant Narcís.
Amb aquesta iniciativa es vol oferir l’accés als llibres i la lectura allà on ciutadans i ciutadanes passen el seu temps d’oci a l'estiu: a les places i a les piscines de la ciutat. Aquests serveis d'extensió bibliotecària són totalment gratuïts i van adreçats sobretot als infants, però també hi ha propostes per als adults. L’ús és lliure, i es pot fer préstec a casa amb el carnet de biblioteques.
Tan a les biblioplaces com a les bibliopiscines, que tindran lloc de l’1 de juliol al 30 d’agost, de dilluns a divendres, s’hi podrà consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d'actualitat i la literatura d'imaginació: contes, còmics i novel•les, principalment.
Els barris on s’instal•larà la Biblioplaça són els següents: Sant Narcís, Mercadal, Pedreres, Devesa, Santa Eugènia, Vista Alegre, Can Gibert del Pla i Barri Vell (zona del Pou Rodó). Durant quinze dies a cada plaça, els ciutadans i les ciutadanes podran apropar-se al carro mòbil preparat amb una selecció de llibres per triar les lectures que més els agradin, destinats a un públic ampli i que responen a gustos literaris diversos.
D’altra banda, la Bibliopiscina tornarà a la seva cita anual a les piscines municipals de la Devesa, en col•laboració amb el Servei Municipal d’Esports, que reserva un espai ombrejat a tocar de l’aigua perquè s’hi puguin dur a terme més fàcilment totes les activitats de dinamització lectora per a infants i també el servei de consulta i préstec de llibres, diaris i revistes amb el carnet de biblioteques.
Al mateix temps, l’Ajuntament de Girona col•labora amb el GEiEG perquè les persones sòcies i visitants de les piscines de l’entitat gaudeixin gratuïtament també d’un servei de Bibliopiscina. Com en les edicions anteriors, la Bibliopiscina s’instal•larà al complex esportiu de Sant Narcís i també a l’emplaçament de Sant Ponç.
Per reforçar l'aliança entre la lectura i el lleure, en aquests espais s’hi organitzaran hores del conte a càrrec de contistes professionals i diverses activitats de dinamització lectora, que aquest any se centren en la campanya “Un estiu a la Lluna”.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona