Biblioteques de la ciutat obren en horari nocturn per a preparar la selectivitat

De l’1 al 13 de juny, la Biblioteca Ernest Lluch i la Biblioteca del Campus de Montilivi de la Universitat de Girona ampliaran horaris per acollir els estudiants.

24/05/19

De l’1 al 13 de juny, la Biblioteca Ernest Lluch i la Biblioteca del Campus de Montilivi de la Universitat de Girona (UdG), obriran en horari nocturn per oferir espais d’estudi especialment adreçats a l’alumnat de batxillerat que hagi de preparar la selectivitat. Per tant es manté l’aposta de la ciutat per donar suport als estudiants que preparen el seu pas a la universitat.
La participació de la Biblioteca del Campus de Montilivi és possible gràcies al projecte transversal de col·laboració entre les biblioteques públiques i les biblioteques universitàries, ja que aquestes últimes són serveis específics per a la comunitat universitària. Aquest projecte, anomenat LABO (Laboratori d’Aprenentatge de Biblioteques Obertes), persegueix oferir a la ciutadania un sistema de biblioteques que rendibilitza els recursos públics, aprofita sinergies i presta millors serveis bibliotecaris. Pensant que els estudiants de 2n de batxillerat són futurs estudiants universitaris, la biblioteca de la UdG del Campus de Montilivi permetrà l’accés a aquests estudiants entre els dies 1 i 13 de juny, de diumenge a dijous, de les nou del vespre a les 3 de la matinada.
La Biblioteca Ernest Lluch també ofereix aquest servei i de l’1 al 13 de juny, restarà oberta fins a les dotze de la nit, de dilluns a divendres.
Aquest és un servei demanat per instituts i per aquells estudiants que podran trobar en aquests equipaments un espai tranquil i amb serveis adequats per a l’estudi, per poder preparar amb garanties d’èxit el pas als estudis universitaris. Els anys anteriors aquesta proposta ha tingut bona acollida entre el col·lectiu d’estudiants.
En el cas de la biblioteca Ernest Lluch, l’alumnat es podrà connectar a la xarxa Wi-Fi i es podrà fer ús dels ordinadors d’ús públic. En el cas de la biblioteca universitària el servei serà únicament i exclusivament d’ús dels espais per l’estudi.


A més d’aquest servei específic cal recordar que les biblioteques de Girona disposen de sales per a l’estudi i la realització de treballs en grup en horari d’obertura de la biblioteca. En especial, cal destacar les sales de treball de les quals disposen les Biblioteques Carles Rahola i Salvador Allende, que cal sol·licitar prèviament atesa la seva gran utilització, i la sala d’estudi de la Biblioteca Salvador Allende, que té una capacitat per a unes trenta persones i que durant tot el curs és un dels espais més valorats i utilitzats de l’equipament.
Per últim, comentar que aquest estiu, concretament el dimarts i dijous de juliol i agost de 10 a 13 h, L’Estació Espai Jove posarà en marxa una aula d’estudi dirigida a alumnes de batxillerat que necessitin recuperar alguna assignatura o preparar la selectivitat. Hi trobaran un bon clima d’estudi i concentració, i sobretot es podran beneficiar del suport d’un tècnic de L’Estació Espai Jove i dos monitors que els ajudaran a resoldre els dubtes que tinguin en algunes matèries.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona