Biblioteques de Girona i la llibreria Ulyssus impulsen un any més el cicle de xerrades sobre viatges “A la carretera”

L’activitat començarà aquest dijous, 9 de maig, a la Biblioteca Salvador Allende, amb l’experiència de la ruta per Amèrica del Sud de Juan León.

06/05/19

Per setena vegada, Biblioteques de Girona, juntament amb la llibreria Ulyssus, conviden a la descoberta de diversos indrets del món de la mà de persones viatgeres i escriptores disposades a compartir les seves experiències de viatge a l’entorn d’una afició, d’una inquietud personal o d’una opció professional, i a conèixer els llibres en què han traslladat aquestes vivències. El cicle “A la carretera” tindrà lloc enguany entre el 9 de maig i el 13 de juny.
Aquesta setena edició començarà aquest dijous, dia 9 de maig, a les 20.15 h, a la Biblioteca Salvador Allende, amb Juan León, que narrarà el seu viatge d’un any pel continent sud-americà fent servir el fil conductor del quadern d’il·lustracions en què va recollir aquesta experiència
El 23 de maig, a les 20.15 h, la Biblioteca Ernest Lluch acollirà la xerrada sobre el recorregut a peu i amb bicicleta de la ruta del Ter des de la capçalera fins a la seva desembocadura guiada per Enric Soler i el seu llibre La ruta del Ter: seguint el curs del riu, a peu, de cap a cap.
El periodista i escriptor Xavier Aldekoa, corresponsal a l’Àfrica per La Vanguardia i altres mitjans, compartirà la seva llarga i intensa experiència recorrent els diversos racons del continent africà fent de reporter, amb una mirada africana de present, el dia 30 de maig, també a les 20.15 h, a la Biblioteca Antònia Adroher.
Okinawa, l’illa del sud del Japó amb la població més longeva del món, serà el següent destí del cicle. Francesc Miralles, juntament amb Héctor Garcia, explicaran la clau de la filosofia de vida d’aquest poble al seu llibre Ikigai: els secrets de Japó per a una vida llarga i feliç. La xerrada es farà a la Biblioteca Just M. Casero, el dijous 6 de juny, a les 20.15 h.
I com a cloenda, a la Biblioteca Carles Rahola, el 13 de juny, a les 19.15 h, el meteoròleg Jordi Cruz presentarà el seu llibre 3 nits de torb i 1 Cap d'Any, el relat intens i en primera persona de la tragèdia de muntanya més important que es recorda al Pirineu català, ocorreguda els darrers dies de l’any 2000.
Les xerrades s’acompanyaran de seleccions de fons sobre viatges a cada biblioteca i d’altres activitats, com hores del conte, presentacions, exposicions, tallers infantils, taller per a adults per organitzar el viatge des de casa, sessions per a nadons i el concurs de fotografia mitjançant Instagram “Els camins del teu viatge”. Cal destacar també el curs de literatura de viatges a càrrec de Josep M. Iglesias que tindrà lloc al Centre Cívic del Barri Vell fins al 31 de maig.

Díptic
Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona