Les biblioteques de Girona organitzen una matinal amb diverses activitats per celebrar els vint anys de la publicaciķ de “Harry Potter i la pedra filosofal”

La proposta, anomenada “GiroPotter”, es portarā a terme el dissabte 30 de marį a les 10 h a la Biblioteca Carles Rahola.

21/03/19

Les biblioteques de Girona han organitzat una matinal amb diverses activitats per celebrar els vint anys de la publicaciķ de Harry Potter i la pedra filosofal, el primer dels set llibres sobre el jove mag Harry Potter que va escriure J. K. Rowling. La proposta, anomenada “GiroPotter”, es portarā a terme el dissabte 30 de marį, a partir de les 10 h, a la Biblioteca Carles Rahola.
El mes de marį de 1999 va arribar a les llibreries la traducciķ al catalā del primer llibre de la saga, que en aquell moment encara no tenia gaire ressō. Ara, vint anys més tard, les aventures de Harry Potter sķn un clāssic contemporani. Cada any se celebren convencions i trobades de Potterheads (nom que reben els fans de Harry Potter) arreu del mķn i enguany també se’n farā una a Girona.
La GiroPotter acollirā un seguit d’activitats que han organitzat les conductores dels clubs juvenils de lectura de les biblioteques Salvador Allende i Carles Rahola. Les persones que s’hi acostin hi trobaran jocs d’escacs, un photocall amb peces i llocs emblemātics i lectura en veu alta, entre altres propostes. També s’hi realitzaran quatre tallers (de pocions, d’escriptura māgica, d’animals fantāstics i d’snitch daurada) que ja tenen les inscripcions exhaurides.
Durant aquesta matinal, també es podrā veure l’adaptaciķ cinematogrāfica de Harry Potter i la pedra filosofal i es transformarā la biblioteca en una escola de bruixes i bruixots on no faltarā la cerimōnia del barret seleccionador. Des de Biblioteques de Girona, es convida a les persones que participin en l’activitat a anar disfressades per a l’ocasiķ.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputaciķ de Girona