8 de març a Pont Major

La Biblioteca Just Casero inaugura la Sala Marina Ginestà amb una xerrada de la historiadora Mary Nash dins dels actes de celebració del Dia Internacional de les Dones.

08/03/19

Nash, especialista en història de les dones, ens presentarà el divendres 22 de març a les vuit del vespre la figura de Marina Ginestà, periodista i escriptora, amb un intens compromís polític amb la Segona República i l'entorn de les dones durant la Guerra Civil. La xerrada se centrarà en el protagonisme de les dones republicanes a la rereguarda i les milicianes als fronts de guerra.
Aquest acte, obert a tothom, donarà pas a la inauguració de l’espai polivalent de la biblioteca que pren el nom de Sala Marina Ginestà, un gest que s’emmarca en una iniciativa de ciutat que reivindica nom de dones singulars per a espais o sales d’ús públic. A més, servirà de tancament a una programació elaborada per la Comissió de Gènere de Pont Major, que porta un any de recorregut, formada de manera activa per la Biblioteca Just M. Casero, el Centre Cívic del barri i Serveis Socials.
Aquesta Comissió ha organitzat, amb col·laboració d’entitats i veïnes de Pont Major, diversos actes a l’entorn del Dia Internacional de les Dones, com ara l’espectacle Amira, de la Companyia Miratge, el mateix divendres 8 de març a les 17.30h, un conte de prínceps i princeses, bruixes i dracs que trenca amb els estereotips dels contes clàssics. Dissabte 16 de març a la tarda, l’auditori acollirà un acte de reivindicació i recuperació dels noms de les dones amb què s’han batejat alguns espais educatius i culturals del barri, a més, veïnes de Pont Major llegiran escrits de vivències pròpies amb què tothom s’hi pugui identificar i tot seguit, hi ha programada l’obra de teatre Esquetxos, promoguda per l’associació de dones La Cata. L’objectiu de la comissió és treballar els temes de gènere des de la base, atenent a necessitats properes, amb implicació veïnal i institucional. Una feina que es du a terme des de l’àmbit cultural, social i de l’educació amb la voluntat de crear espais de trobada i intercanvi per enfortir la població femenina i trencar barreres per qüestió de gènere.

Tornar

Biblioteques de Girona | C. Emili Grahit, 4C - 17002 Girona - 972 419 439| Contacte

Ajuntament de Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura Diputació de Girona