Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

A la Constitució de 1978


Descripció


Aquesta escultura és la reproducció en bronze de l'única nena nascuda a Girona el 6 de desembre de 1978, dia que es va promulgar la primera constitució democràtica de l'Estat espanyol després del Franquisme.

El projecte per reurbanitzar l'espai que actualment ocupa la plaça de la Constitució data de l'any 1982. Un any després, els responsables van demanar a l'escultor madrileny Francisco López que realitzés una escultura d'aquesta nena, Maria del Mar Cabeza Catalán, que llavors tenia quatre anys. L'artista es va desplaçar fins a Girona i va fer-ne un motlle en plastilina que es va guardar per poder fer la fosa en bronze. Però van passar els anys, el motlle no es va utilitzar i es va fer malbé. Quan es va reprendre el projecte es va haver de tornar a preparar, aquesta vegada a partir de fotografies de la mateixa nena que llavors ja tenia dotze anys.

El resultat final és aquesta escultura de la nena, asseguda en un dels bancs de la plaça, recolzant el cap en el palmell de la mà i mirant atentament tot allò que succeeix al seu davant.

Aquesta escultura de bronze de la nena asseguda a les escales és un exemple molt representatiu del llenguatge realista que caracteritza Francisco López Hernández, màxim representant d'aquest gènere juntament amb el seu company de generació, el pintor Antonio López.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits