Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Escultura per a Europa


Descripció


L'escultura d'acer inoxidable de l'artista valencià Andreu Alfaro dedicada a Europa pertany a la Campanya d'Escultures al Carrer de l'any 1983, però el muntatge i la inauguració oficial van tenir lloc el 1984, any en què també es va obrir el nou passeig d'Olot.

Just enmig de la plaça s'hi va instal·lar aquesta monumental peça, una de les obres públiques més grans i espectaculars d'Alfaro (mesura 900 x 900 x 600 centímetres). Com en tants altres exemples repartits arreu de la geografia catalana i espanyola (la seva peculiar forma s'adequa a molts àmbits dedicats a l'escultura pública), aquesta composició de l'escultor valencià respon a les generatrius que el van consolidar com a artista. Amb l'ús d'uns principis industrials molt senzills aconsegueix uns resultats d'una geometria al·legòrica o esteticista. En aquestes peces, tant l'espai com l'espectador són una part fonamental de l'obra: les formes polides i brillants estan disposades formalment de tal manera que és impossible veure-les des d'un sol punt de vista. A més, en tractar-se d'una espiral, és capaç de desprendre diferent llum segons el moment del dia.

El moviment que desprèn la forma de l'escultura queda en consonància amb l'entorn on està ubicada, ja que es tracta d'una de les localitzacions més transitades de Girona.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits