Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Monòlit i mural


Descripció


Inaugurats el 10 de gener de 1984, la planta incineradora de residus urbans de l'Ajuntament de Girona compta amb un monòlit i un mural obra de l'escultor gironí Domènec Fita.

Tal com recorda Jaume Fabre a Guia d'escultures al carrer, aquestes dues obres es van col·locar en el solar de la nova incineradora perquè una normativa legal obligava a decorar amb alguna obra d'art tots aquells serveis públics que superaven un pressupost determinat.

El monòlit s'aixeca com una nova xemeneia però aquesta no treu fum com la de la incineradora. És de ciment i tota plena d'entrants i sortints, de formes juxtaposades que juguen amb les línies rectes i els clarobscurs.

Pel que fa al mural, pràcticament amagat darrere de la vegetació, conté a l'extrem inferior esquerre la signatura de l'artista (Fita 82). Les formes del mural segueixen unes línies irregulars que molt bé podrien ser restes de fum.

Altres peces de Domènec Fita a Girona són el brollador de Montjuïc, la gran Columna de la Història de Girona situada a Pedret, els relleus situats al Club de Tennis Girona o Els escolars de la façana de l'escola Dalmau Carles Pla.

Més informació:
https://www.fundaciofita.com

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits