Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Peatges


Descripció


L'obra Peatges de Quim Domene es va fer per al III Festival de Músiques Religioses del Món de Girona (2002) que se celebra amb motiu de la confluència de religions que va haver-hi a la ciutat de Girona en el passat.

A l'artista se li va encarregar de fer quelcom relacionat amb les religions, un projecte que s'exposaria de manera temporal.

El resultat de la comanda han estat uns senyals de trànsit de ferro que indiquen les direccions i els quilòmetres que hi ha des de Girona fins als punts de pelegrinatge de les sis religions majoritàries del món. Aquesta escultura és, per tant, una obra conceptual ja que no s'inventa res sinó que es canvia la utilitat de l'objecte, exactament com si es tractés de donar-li un sentit figurat.

La intenció de Domene en fer aquesta escultura era aconseguir cridar l'atenció dels vianants per la inusual unió d'un element modern i comú, com ho són els senyals, amb un text que no s'hi relaciona. Alhora també es vol comunicar la idea de Girona com a centre de totes les religions.

L'escultura es va fer sense tenir en compte la localització que tindria. El lloc es va buscar en funció de l'obra i no al revés com és habitual.

L'acceptació que l'escultura va tenir un cop acabat el festival va provocar que es decidís per deixar-la-hi permanentment, tot i que no podia ser allà mateix, davant la catedral, on estava durant el festival. Es va situar, doncs, en un encreuament de carrers per jugar amb la fina ironia de l'escultura.
Per tant, malgrat que en principi havia de ser una obra efímera, s'ha convertit en permanent.

Text de Patricia Tercero.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits