Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Die-Mundi


Descripció


En el Cementiri Nou de Girona trobem una escultura ad hoc, és a dir, pensada expressament per aquest indret. Die-Mundi entra dins la categoria d'obra d'enginyeria ja que presideix el Cementiri Nou de Girona suspesa per tres cables de tensió i torsió a 16 metres d'alçària. Pesa 2.000 quilos i mesura 3 x 1 x 90 centímetres.

Pep Admetlla ha integrat Die-Mundi, una escultura de ferro, bronze i plom, en el disseny del cementiri i ha convertit l'escultura en el motiu central de reflexió. Envoltada d'una gran estructura de columnes de formigó que l'emmarca, representa les portes d'entrada i sortida del purgatori i de l'univers real. Una porta de doble funció amb la qual l'artista aconsegueix la comunicació entre dos mons que conviuen i comparteixen una realitat. L'escultura està inspirada en un capítol del Purgatori de la Divina Comèdia de Dant.

La porta de Die-Mundi també assenyala que més enllà del patiment del món real existeix un espai etern, eteri. D'aquesta manera, Admetlla ret un homenatge d'acomiadament al difunt pagà.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits