Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Composició


Descripció


L'obra Composició d'Antoni Tàpies, la primera de l'artista situada en un carrer de Girona, presideix la façana de la seu central de Caixa Girona. La peça, de bronze i pintura, d'uns 700 quilos i de mides 212 x 210 x 15 centímetres, és una obra plana fosa en bronze als tallers Barberí de Riudellots de la Selva.

L'escultura, instal·lada a 3,8 metres d'alçada, incorpora la simbologia pròpia de les obres de Tàpies i s'inscriu en la trajectòria matèrica i simbòlica de l'artista: sota una estructura tubular de dibuix geomètric destaca una gran creu grega central amb una gran banda horitzontal i una cita al llenguatge numèric on s'hi poden apreciar signes positius i negatius, pintats tots ells en negre, que contrasten amb el fons ferruginós produït per l'oxidació de la planxa de bronze. Segons paraules de l'artista, la peça és un "experiment" en el sentit que va aprofitar els mateixos conductes que s'usen per introduir el bronze líquid al motlle i els va integrar a l'obra.

L'obra, que s'ha convertit en l'emblema de l'entitat bancària, va estar exposada anteriorment durant tres setmanes al Centre Cultural de Caixa Girona - Fontana d'Or.

Text: Ylènia Castro.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits