Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Als mestres d'obres de la Catedral


Descripció


Amb aquesta escultura de bronze al bell mig del Barri Vell, es va voler commemorar el 600 aniversari de les primeres discussions que els arquitectes o mestres d'obres reunits un dia de 1386 es varen plantejar sobre si la construcció de la catedral de Girona havia de continuar essent de tres naus o bé una de sola. Finalment, aquesta última tesi va triomfar, i el resultat va ser el de construir el temple amb una sola nau, fet que l'ha convertida en la més ampla de tota la cristiandat.

Tot i que la figura amb què Subirachs ret homenatge als mestres d'obres de la catedral tingui una aparença abstracta, en realitat és de fàcil interpretació. Subirachs ens presenta la figura d'un mestre d'obres en el moment culminant de la seva creació; l'arquitecte pensa i plasma sobre si mateix el plànol de la futura catedral. Fins i tot, el seu cos pren forma d'absis i el drapejat que es desplega per sobre les seves cames es pot interpretar com la façana de la catedral. Amb l'ajuda del compàs que el pensador aguanta amb la mà dreta, planifica i guia la seva activitat creadora.

Als Mestres d'obres de la catedral es va inaugurar el 29 d'octubre de l'any 1986 i a la inscripció que es troba al costat dret de l'escultura es pot llegir: "sis-cents aniversari de la primera reunió dels mestres d'obres per decidir la construcció de la catedral de Girona. 1386 - 1986"

Més informació:
https://www.subirachs.cat/

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits