Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

A,B,C,Q


Descripció


Aquest conjunt de lletres formen una de les escultures més populars de Girona. Són quatre lletres de ferro pintades cadascuna d'un color diferent: taronja, blau, groc i vermell.

Les lletres es varen realitzar amb motiu de l'Any Internacional del Nen amb la col·laboració de la Banca Mas Sardà; varen ser la primera escultura que es posà al carrer per iniciativa de l'Ajuntament democràtic dins la Campanya d'Escultures al Carrer de 1980.

En principi, les lletres havien de ser les quatre primeres lletres de l'abecedari a, b, c, d, però en el moment de fer la maqueta de la lletra d, aquesta va quedar girada i accidentalment es va convertir en una q, fet que donà un nou joc a l'escultura. Amb les lletres toves, Torres Monsó ret homenatge a les lletres i colors de Joan Miró.

A,b,c,q és una escultura pública, visitable, viva i utilitzada per tots els nens que passen per aquest carrer de la ciutat.

L'escola Eiximenis de Girona utilitza les lletres toves com a procés d'aprenentatge i mètode pedagògic per als cursos de P3, P4 i P5; d'aquesta manera forma part del currículum de l'escola. A través de les lletres els escolars treballen el volum, els colors i coneixen també l'obra i la figura de Torres Monsó.

Plànol interactiu

« TORNAR

 

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits