Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Cots, Walter


Cots, Walter. Obres

(Costa Rica, 1908 - Barcelona, 2004)

Escultor costa-riqueny, Walter Cots s'identifica en la línia estilística de l'escola neoclàssica catalana del segle XX. Inicia els seus estudis a la Llotja de Barcelona i completa la seva formació artística amb l'escultor Josep Viladomat, així com en els tallers dels escultors italians Bikini.

Va fer una densa producció d'imatges sacres repartides per diferents indrets de Catalunya: al monestir de Poblet, a l'església dels mercedaris de Barcelona, als convents de les carmelites, etc. i també va realitzar imatges de temes variats en diferents espais públics. Aquesta producció es completa amb la quantitat d'escultures d'inspiració i creació pròpia repartides per tot el món.

Cots fou un entusiasta estudiós de l'art romànic, i és per això que també trobem moltes escultures sobre temes al·legòrics d'aquest estil.

També s'han d'esmentar diferents bustos de personalitats rellevants, entre els quals cal destacar el bust de Josep Trueta. Les seves obres de creació al principi eren d'un accent marcadament figuratiu, però a poc a poc va anar cercant altres camins i va deixar aquesta etapa per endinsar-se en formes cada vegada més impressionistes i no tan figuratives.

Walter Cots va ser professor d'escultura a l'Escola del Treball i tenia un taller d'escultures propi dins del recinte del Poble Espanyol de Montjuïc. Va deixar un gran llegat d'escultures.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits