Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Juncà, Mim


Juncà, Mim. Obres

(Banyoles, 1959)

L'interès pel dibuix defineix la trajectòria de Mim Juncà, des del seu inici a l'Escola Eina de Barcelona entre 1981 i 1984, fins l'actualitat.

Va donar a conèixer el seu traç amb uns primers dibuixos i gravats, on predomina la figura, present en tota la seva obra, en exposicions en els anys vuitanta a Barcelona en sales com Piscolabis, Amagatotis o la llibreria Laie; i a Girona, a La Penyora.

Després d'una exposició a la Sala Interior de Girona, on semblà recórrer a trucs escènics, s'apropà al teatre. Aquest acostament el portà a dibuixar en els assajos de muntatges del Tallaret de Salt, Teatre de l'Estació i Teatre Ciutat, i a exposar en els darrers anys en diferents sales de teatre, com el Teatre Municipal de Banyoles, Sala La Planeta, Sala Adrià Gual, Teatre de Salt, Teatre Tantarantana. D'aquestes col·laboracions en va derivar un fris extens per la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Girona. Al Museu d'Art de Girona, hi portà un primer retrat múltiple per a l'artista convidat Joan Vilajoana.

Més recent és la col·laboració amb Xisco Mensua a la mostra Dibuixo per Correspondència, al Col·legi d'Arquitectes de Girona, una col·lecció de políptics fets per carta, on es contesten dibuix per dibuix.

El darrer treball, una sèrie de dibuixos que considera l'ofici de cal·lígraf número zero, els extreu de l'Associació d'Estudiants Claustrofília de la Facultat de Lletres de la UdG.

Amb Infinit (2003), Mim Juncà explora el camp de l'escultura fent d'aquesta intervenció una obra d'art pensada per a un espai públic com és la plaça de Sant Pere de Girona.

Extret de Mim Juncà. L'ofici de cal·lígraf. Sales Municipals d'Exposicions. Ajuntament de Girona, 2000.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits