Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Torres Tur, Elies


Torres Tur, Elies. Obres

(Eivissa, 1944)

Graduat com a arquitecte l'any 1968 a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), aquest mateix any fundà amb l'arquitecte José Antonio Martínez Lapeña l'estudi Martínez Lapeña - Torres Arquitectes, SL. L'any 1969començà la seva tasca docent a l'ETSAB, centre on va ser nomenat doctor l'any 1993. A més, fou professor convidat a la UCLA i a la Universitat de Harvard, i fou resident a l'Acadèmia Espanyola de Roma (1990).

El seu estudi d'arquitectura recull la idea de dissenyar tota mena d'espais i objectes, des d'una ciutat sencera a un banc, tot amb una varietat formal i tipològica i amb un fort sentit de l'equilibri.

Dels seus projectes cal destacar la reforma de la Casa de la Caritat del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2005), l'esplanada del Fòrum i la Pèrgola Fotovoltaica (Barcelona, 2004, pel qual van rebre el Premi de la 9a Biennal d'Arquitectura Internacional de Venècia), la reforma del Monestir de Sant Pere de Rodes (1989-1990) o les escales de la Granja (Toledo). A banda, són notables les seves intervencions al Japó (com ara la conversió d'una biblioteca en el Museu de Kumamoto, 1992) o als Estats Units (casa Rauchwerk a Nova Orleans, 1986-1993).

Van rebre el premi FAD en tres ocasions: la primera, l'any 1986 pels jardins de la Vil·la Cecília (Barcelona); la segona, per l'Hospital de Móra d'Ebre (1988) i, finalment, l'any 1992 el van rebre pel conjunt d'edificis de la plaça Tirant lo Blanc de la Vila Olímpica de Barcelona.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits