Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Serra Puigvert, Rosa


Serra Puigvert, Rosa. Obres

(Vic, 1944)

Tot i que va néixer a la comarca d'Osona, de ben petita la seva família s'instal·là a Olot. A la capital de la Garrotxa assistí a les classes de l'Acadèmia de Lluís Carbonell i més tard va entrar a l'Escola de Belles Arts.

La seva primera exposició individual va ser de pintures a la Galeria Galceran de Barcelona (1962). Posteriorment, es dedicà completament a l'escultura: va entrar al taller de Lluís Curós i l'any 1974 va fer la seva primera exposició a la Galeria Sant Lluc d'Olot.

La figura humana és sempre present en totes les seves creacions. És tractada amb diferents materials (pedra, marbre, bronze, poliester, fibra de vidre, etc.) acabats amb una delicada suavitat que fa que tots ells esdevinguin càlids. Busca el joc constant entre el buit i el ple i, alhora, les postures representades fan present el moviment en molts casos.

Les seves obres es troben escampades arreu de Catalunya com ara a Olot, Barcelona, Sant Cugat del Vallès o l'Escala, a banda de peces a Madrid, Le Perthus o Lillehammer. Cal citar la Suite Olímpica (1984) i diverses peces que representen esports olímpics a l'Olimpic Park de Seül, al Comitè Internacional de Lausana i al Comitè Olímpic d'Àsia (Kuwait).



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits