Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Alfaro Hernández, Andreu


Alfaro Hernández, Andreu. Obres

(València, 1929)

L'artista valencià Andreu Alfaro és una de les figures espanyoles més destacades en l'escultura contemporània. S'inicià en la pràctica artística a la dècada de 1950 i formà part del grup Parpalló. Les seves obres s'han exposat arreu del món (València, Barcelona, Polònia, Itàlia, Estats Units, França, Alemanya, etc.).

La seva llarga trajectòria com a escultor ha evolucionat des d'uns primers moments constructivistes a la unió entre activitat artística i comunitat social i cap a la recuperació de la tradició escultòrica des de l'època arcaica a la contemporània. Però Alfaro és internacionalment reconegut per les seves obres de caràcter cinètic o de recerca espacial a base del desenvolupament d'unes generatrius. Aquestes peces, van adquirir dimensions monumentals, com en el cas de l'obra Europa (1983) a la ciutat de Girona.

A la dècada de 1980 arribà la seva consagració com a escultor, amb el reconeixement de la crítica, el públic i les institucions oficials. Així, el 1980 va rebre el Premi d'Honor Jaume I i el 1981 se li va concedir el Premio Nacional de Artes Plásticas.



« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits