Ajuntament de Girona
Presentació Introducció Autors/ores Escultures Itineraris
Art al carrer

Biografia Masó Valentí, Rafael


Masó Valentí, Rafael. Obres

(Girona, 1880 - Girona, 1935)

Després de l'estada formativa a Barcelona, Rafael Masó tornà a Girona el 1906 ja titulat com a arquitecte. Fou un dels arquitectes més representatius de l'època del Noucentisme i les seves obres beuen de diferents fonts. Va acostar cada vegada més els seus edificis a la voluntat de creació d'una arquitectura específicament catalana, expressada amb la incorporació d'elements extrets de la tradició (motllures, terracotes, vitralls, forja, etc.) i l'ús d'elements de l'arquitectura del passat (dedicà els darrers anys de la seva vida a l'arqueologia). Així, al seu entorn es va crear un important nucli d'artesans i artistes que col·laboraven molt estretament en els seus edificis.

A més de la ceràmica arquitectònica, Rafael Masó considerà la ceràmica dels objectes com a tècnica auxiliar per a la decoració d'interior i de jardins.

A banda de la seva faceta com a arquitecte, cal destacar la seva vessant com a poeta i com a revitalitzador del món artístic de la ciutat: Masó fou membre fundador de la societat Athenea, una entitat d'arrel noucentista que programava una àmplia sèrie d'activitats artístiques com ara conferències, exposicions, concerts, etc.

Les seves obres es poden veure arreu de les comarques gironines, com ara a s'Agaró, Palafrugell o Olot.

Rafael Masó, també va ser arquitecte delegat de l'Institut d'Estudis Catalans pel Servei de Catalogació i Conservació de Monuments, corresponsal a Girona del Foment de les Arts Decoratives, acadèmic de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando i Membre de la Comissió Provincial de Monuments.

Més informació:
http://www.rafaelmaso.org

« TORNAR

© 2024 Ajuntament de Girona  |  contacte  |  bibliografia  |  annex  |  crèdits