Carles Puigdemont i Casamajó

Partit: CiU

Legislatura: 2011-2016

Va néixer el 29 de desembre de 1962 a Amer i viu a Girona. Està casat i té dues filles. Va cursar els estudis de Filologia Catalana al Col·legi Universitari de Girona i va desenvolupar la seva carrera periodística especialment a El Punt, on va arribar a ser redactor en cap. També va ser director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i director general de la publicació Catalonia Today, un diari català en anglès que va contribuir a impulsar.

La seva activitat professional al llarg de gairebé tres dècades ha estat relacionada sempre amb la comunicació, excepte el període en què va ser director de la Casa de Cultura de Girona (2002-2004). Des del mes de novembre de 2006 es dedica activament a la política, quan va prendre part per primer cop en una candidatura electoral i va ser escollit diputat de les comarques gironines per CiU. Com a diputat del Parlament de Catalunya, ha presidit la Comissió de Cultura i Llengua, i ha estat membre de les comissions d'Acció Exterior i UE i de la de Polítiques de Joventut.

Després, el maig de 2007, va presentar-se com a cap de llista de la federació nacionalista a l'alcaldia de Girona, i ho va tornar a ser a les eleccions celebrades el 22 de maig de 2011, any en el qual, i com a conseqüència dels resultats obtinguts, va ser escollit alcalde de Girona, i fou el primer alcalde no socialista de la ciutat de l'actual època democràtica del país. Durant aquest mandat fou vicepresident de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), membre de la Comissió Executiva de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i president de la Comisión de Patrimonio Histórico-Cultural, de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

A les passades eleccions municipals celebrades al maig del 2015, aconseguí revalidar els resultats del 2011, mantenint els 10 regidors i essent proclamat, novament, alcalde de Girona. Des de juliol de 2015 i fins al mes de gener de 2016 ha estat president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Tornar