L’alcaldessa participa en el balanç de les actuacions de la Policia Municipal durant el 2021

El cos policial va interposar 26.055 denúncies administratives l’any passat, una xifra similar a la d’abans de la pandèmia de la Covid-19.

12 DE GENER DE 2022

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet balanç juntament amb l’intendent de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, i del regidor de Seguretat, Eduard Berloso, de les actuacions policials que es van dur a terme a la ciutat durant el 2021. “La seguretat a la ciutat i per a la ciutadania és un objectiu prioritari per al govern, i ens hi comprometem amb fets. Per això, malgrat totes les despeses que s’han destinat a reduir els efectes de la pandèmia, s’ha fet un esforç a l’hora de destinar pressupost en seguretat”, ha valorat l’alcaldessa, que també s’ha referit a una de les principals novetats, la comissaria de Santa Eugènia a la masia de Can Burrassó, subratllant que “aquest gener començaran les obres”, o a l’aposta pel model de policia de proximitat: “Ha estat un èxit i preveiem acabar d’implementar-lo aquest mateix any”.

La Policia Municipal ha tancat el 2021 amb un total de 26.055 denúncies administratives, unes xifres similars a les que es van registrar abans de la pandèmia de la Covid-19, i la majoria de les quals són per infringir ordenances de circulació, de civilitat o la de sorolls. Segons les dades, s’han estabilitzat el nombre de denúncies per infracció de les ordenances municipal i de l’ordenança de circulació, mentre que el nombre d’avisos provocats per molèsties veïnals s’ha disminuït lleugerament amb relació al 2020.

L’Ajuntament de Girona també ha donat a conèixer algunes de les novetats previstes per a aquest any. En aquest sentit, des del govern municipal es preveu augmentar la plantilla –de 157 agents, a 162-, així com renovar la flota de vehicles, que a finals del 2022 comptarà amb 47 mitjans –gairebé la meitat dels quals s’hauran adquirit durant els dos darrers anys-. D’altra banda, el consistori també contempla iniciar tres projectes més vinculats amb la millora de la seguretat: d’una banda, reformar, modernitzar i ampliar la sala de control de la comissaria de Bacià; de l’altra, redactar un estudi de la seguretat dels edificis i equipaments públics municipals i, finalment, elaborar un mapa de seguretat de Girona amb visió de gènere, on es puguin identificar els punts que poden generar desconfiança entre la població. Sobre aquest darrer projecte, precisament, s’hi ha referit Madrenas: “Aquest és un projecte policial amb el qual ens havíem compromès, i en què volem implicar tota la ciutadania, fent-lo de forma rigorosa i participada a través d’eines tecnològiques. Hem d’aconseguir identificar els punts de la ciutat que poden generar més inseguretat per a la tranquil·litat de la ciutadania, especialment de les gironines”.

Tornar