Madrenas, a la presentació oficial del metavers català CatVers

La nova eina té com a objectiu impulsar la llengua i la cultura catalanes en el món virtual.

10 DE GENER DE 2022

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assistit avui a la presentació oficial del metavers català CatVers, un projecte del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat) en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu fomentar l’impuls de la llengua i la cultura catalanes en el món virtual. “El primer metavers en català, iniciativa del CBCat amb seu a Girona. Treballem per construir un futur digital de la ciutat i el país”, ha valorat l’alcaldessa.

La nova eina consisteix a implantar un entorn virtual com el que actualment promou Facebook (ara Meta, en referència a metavers), però en aquest cas íntegrament en català, i a través del qual els usuaris i usuàries poden accedir a espais i sales personalitzades on treballar, passar l’estona i interactuar entre si.

Durant la presentació, Madrenas ha ressaltat tot el que està aportant el CBCat per a la ciutat i el país: “Estem fent una clara diversificació de l’economia de la ciutat, invertint en nous sectors productius, com ara les noves tecnologies. Sabem que la blockchain serà un dels eixos de l’Internet del futur, i per això volem que Girona hi sigui present, ja que serà una font de noves oportunitats”. “Ja estem veient els resultats de tenir el CBCat a la ciutat, per exemple amb la primera fira catalana que es va fer sobre la blockchain o el projecte Obrir Girona, i avui hem vist un nou pas endavant amb el CatVers”, ha afegit l’alcaldessa, que també ha destacat que Girona va ser la candidatura guanyadora per acollir la seu operativa del CBCat.

El CatVers ja és accessible per a tothom a través del web www.catvers.cat. Qui ho desitgi ja pot crear la seva pròpia sala partint dels models predefinits, així com convidar-hi altres persones.

Tornar