L'alcaldessa presenta el projecte turístic sostenible "Menja't Girona"

La iniciativa, valorada en 4,2 milions d'euros i amb epicentre a les hortes de Santa Eugènia i les ribes del Ter, opta als fons europeus Next Generation.

24 DE NOVEMBRE DE 2021

La Sala Miquel Diumé ha acollit avui al migdia la presentació del projecte turístic "Menja't Girona", una iniciativa valorada en 4,2 milions d'euros que, amb epicentre a les hortes de Santa Eugènia i les ribes del Ter, opta als fons europeus Next Generation. "'Menja't Girona' vol potenciar les hortes de Santa Eugènia com a motor d'un nou turisme sostenible a Girona. Són intervencions de transformació social i econòmica per posar en valor l'espai i els productes de quilòmetre zero", ha assenyalat l'alcaldessa, que també ha detallat algunes de les accions que es contemplen: "El projecte ha passat la primera fase de la Generalitat, pendent de validar per l'Estat i Europa. Preveu 4,2 milions per accions com la millora de les hortes i el patrimoni vinculat, camins fluvials del Ter, eines digitals de gestió o millora de la mobilitat d'accés i enllumenat".

En concret, el projecte es bifurca en quatre eixos diferents i inclou fins a dinou actuacions, que han de ser una realitat, totes, en un termini de tres anys. "Amb aquest projecte busquem un nou producte dedicat a un turisme diferent, que busca experiències de proximitat, i que pot donar també un valor afegit als productes que s'hi cultiven, implicant-hi altres agents locals. Un motor de transformació per l'espai i per a la ciutat", ha subratllat Madrenas. L'objectiu de l'Ajuntament és poder rebre el cent per cent del finançament a través dels fons europeus.

Tornar