L'alcaldessa presenta les actuacions en l'àmbit de la mobilitat sostenible que es desenvoluparan fins al 2024

S'invertirà 5 milions d'euros i està previst que el 70% de la despesa es cobreixi amb diners provinents del fons NextGenerationUE.

7 D'OCTUBRE DE 2021

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Mobilitat i Via Pública del consistori, Marta Sureda, han detallat aquest matí les propostes que s’han de desenvolupar en l’àmbit de la mobilitat sostenible a la ciutat des d’ara fins al 2024. L’Ajuntament de Girona ha presentat un conjunt d’actuacions valorades en 4.921.999,15 euros a la convocatòria estatal de subvencions incloses dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea, element central del NextGenerationUE. Està previst que el 70% de la despesa es cobreixi amb diners provinents d’aquest fons.

“Estem compromesos amb la lluita climàtica i en aquest sentit la mobilitat és un dels factors que més poden ajudar a revertir aquesta crisi, reduint les emissions de CO2. A Girona tenim una qualitat de l'aire entre bona i molt bona, però seguim posant eines a l’abast de la ciutadania perquè puguin anar-les utilitzant de forma progressiva. Intentem fer acompanyament i generar complicitats amb la ciutadania, no imposicions, per aconseguir una ciutat cada vegada molt més sostenible”, ha afirmat l’alcaldessa, que també ha destacat que aquestes accions són pròpies de Girona i adaptades a les característiques i necessitats de la ciutat.

Entre les accions programades en els tres propers anys, hi ha la creació de dotze noves estacions de Girocleta, l’adquisició de dos autobusos elèctrics per al servei de transport públic de la ciutat, l’establiment d’un aparcament dissuasiu a la rotonda de Mas Gri, la construcció d’un carril bici de 1,713 km que uneixi Girona amb Vilablareix, la instal·lació d’un aparcament segur de bicicletes d’alta capacitat a l’estació intermodal de tren d’alta velocitat, Rodalies i autobús interurbà, la connexió dels sectors de Torre Gironella i Les Pedreres amb una vorera de 765 metres i la implantació de la zona de baixes emissions a Girona. Pel que fa a aquesta última proposta, aquesta tardor s’iniciarà el procés de redacció de l’ordenança que ha de regular les zones de baixes emissions al municipi amb una consulta pública oberta a la ciutadania, tal com preveu la normativa.

Tornar