Madrenas presenta l'acte de bateig dels nous jardins de Modest Prats i Domingo

La denominació d’aquest espai de la ciutat es va acordar en el marc de la Comissió del Nomenclàtor de Girona a partir d’una proposta ciutadana.

29 DE MARÇ DE 2021

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el bisbe de Girona, Francesc Pardo; el rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi; el pedagog i docent Salomó Marquès, i l’escriptor Josep Maria Fonalleras han fet avui a la tarda la descoberta d’una placa commemorativa als nous jardins de Modest Prats i Domingo en el seu honor. A l’acte hi han assistit també representants dels diversos grups municipals del consistori. D'aquesta forma, l’Ajuntament de Girona reconeix la implicació del filòleg, teòleg i defensor de la llengua catalana Modest Prats i Domingo amb la ciutat de Girona batejant els jardins de la travessia del Portal Nou amb el seu nom.

El nom de Modest Prats va ser una proposta de la ciutadania a la Comissió del Nomenclàtor de Girona per part d’un grup de 39 amics de Prats encapçalats per Fonalleras. Tenien la intenció de retre homenatge a la figura de Modest Prats i de destacar la seva contribució a la llengua catalana, el seu mestratge científic, personal i social, la seva categoria intel·lectual i humana, i la seva vinculació amb la ciutat de Girona.

Aquests jardins, fins ara sense denominar, es troben ubicats just al costat del Seminari de Girona, on Modest Prats va estudiar, hi va ser nomenat sacerdot, i hi va treballar com a professor. En aquest sentit, es tracta d’un emplaçament idoni per la relació existent entre Prats i el centre destinat a la formació de sacerdots. Precisament al costat dels jardins de Modest Prats i Domingo també hi ha un memorial que explica el temps en què el Seminari va ser utilitzat com a presó.

“Avui fem un reconeixement a un intel·lectual amb lletres majúscules, un savi i una bona persona. Modest va ser també un defensor de la llengua catalana en moments difícils, així com una persona valenta i compromesa amb el país”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Tornar