Madrenas assisteix a l'entrega dels XXII Premis Internacionals Liberpress

L'acte s'ha celebrat a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona.

23 DE MARÇ DE 2021

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assistit avui a la tarda a l'entrega dels XXII Premis Internacionals Liberpress, organitzats anualment per la Diputació de Girona conjuntament amb l’Associació LiberPress. L'acte s'ha celebrat a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona. Aquesta ha estat una edició molt especial, que engloba tant l’any 2020 com el 2021. Enguany els premis, més vinculats a la solidaritat, s’han reorientat i, en la seva vessant més social, han homenatjat els diferents col·lectius i els diversos professionals implicats en la lluita contra la COVID-19, així com totes les víctimes que l’han patit en primera persona al llarg dels darrers mesos i les seves famílies.

Representants dels diversos col·lectius que han tingut un paper clau en la gestió de la pandèmia han participat en aquest acte de reconeixement en el qual conjuntament han construït una escultura que l’artista Mercè Riba ha creat especialment per a l’ocasió. De manera simbòlica, l’escultura ha estat completada per persones que han patit la malaltia, en representació del col·lectiu de víctimes.

Entre aquests col·lectius professionals, s’ha homenatjat: fabricants de mascaretes solidàries, personal dels serveis de neteja i d’escombraries, el cos d’advocats, personal de geriàtrics, sanitaris, docents, forces de seguretat i bombers, entitats socials i altres serveis essencials. Madrenas ha entregat la peça a tres persones del col·lectiu dels geriàtrics perquè completessin l'escultura.

Tornar