L’alcaldessa de Girona ha signat aquest matí un conveni amb la Gasol Fundation

Es tracta d’una iniciativa per prevenir el sobrepès i l’obesitat infantil a través del projecte SAFALÍN.

12 DE MARÇ DE 2020

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la directora de la Gasol Foundation, Cristina Ribes, han signat avui un conveni de col·laboració amb l’objectiu de posar en marxa el projecte SAFALÍN, una iniciativa per prevenir el sobrepès i l’obesitat infantil a la ciutat.

El projecte respon a una de les línies estratègiques del Pla Local de Salut de l’Ajuntament de Girona, que busca treballar l’alimentació i l’activitat física dels infants, potenciant les activitats educatives que fomenten els hàbits alimentaris saludables.

SAFALÍN es basa en la realització de tasques de prevenció, enfocades a famílies en situació de vulnerabilitat i a les edats més primerenques dels nens i les nenes, així com en l’impuls d’un model d’intervenció centrat l’àmbit local, basant-se en els quatre principals determinants de l’obesitat infantil: l’esport i l’activitat física, l’alimentació saludable, el descans, les hores de son, i el benestar emocional.

El projecte es durà a terme en col·laboració amb la Gasol Fundation, una entitat sense ànim de lucre que treballa per potenciar activitats de promoció de la salut, en especial en la reducció de l’obesitat infantil i en el foment des hàbits saludables, en els infants més vulnerables de la societat.

“Volem garantir la promoció de la salut tant en l’àmbit de l’educació formal com en altres espais, per exemple a través dels centres oberts i des d’una perspectiva de treball comunitari i amb famílies”, ha explicat Madrenas aquest matí.

Tornar